Sista brevet från SverigeJag hoppas att mobilen fungerar som den ska så att det blir lite bourgognebrev på den här bloggen också och inte bara nigeriabrev.


Veckans, och de närmaste veckornas dikt, blir Pär Lagerkvists dikt Det är vackrast när det skymmer, för det är det, där jag sitter utanför tältet och tittar på korna som betar sig fram över kullarna, eller i lyktornas sken på Autuns uteservering.
Fast i Beaune är det nästan vackrast på morgonen...


Förra året var det många bloggkamrater som pratade om att de skulle göra sommaruppehåll med bloggandet. I år har jag inte läst det hos någon. Nu är vi alltså helt beroende? :)

För er som undrar er gråhåriga över hur hon löste sina svåra i-landsproblem om vilken anteckningsbok hon skulle ha med sig på resan, så kan jag meddela att det blev den med de blå katterna.

Stora doser av det Lagerkvistska ljuset önskar jag er!

Kommentarer

Lise-Lotte sa…
Ja, snälla om du hinner så uppdatera oss om hur du har det!
Själv ska jag också ut och tälta ;) (om du nu ska tälta?) fast inte i Frankrike utan någonstans mittemellan Örebro och Hudiksvall, f-n vet var det kan bli :))
skogsnuvan sa…
Så härligt att du snart får komma iväg till ditt alldeles eget lilla paradis.
Jag har inte en tanke på att sluta sommarblogga. När det blir kväll och myggen börjar surra då kan man ta en liten paus framför datorn.
Det är vackrast när det skymmer kan nog vara sant men du ska veta att här skymmer det knappt nu, bara en aning av kvällens blåhet sedan ljusnar det igen
lisbeth sa…
Tänk att den här dikten kan jag utantill. När jag var 12 år hade vi en urgammal magister som hette Birger. Han lärde oss dikter utantill. En del sitter kvar
Bra val jag skulle också tagit den blåa

Populära inlägg