På campingen 6

Livet på en pinne


Borta på platserna närmast bäcken, där det står två gamla husvagnar mitt emot varandra, där håller en fetlagd, rödbrusig man på att montera en spretig TV-antenn på en tre meter lång pinne som förefaller bestå av ett oändligt antal ihoptejpade blompinnar.
  Det är lördagmorgon och de båda paren som bor i de här vagnara kom från stan sent i går kväll för att fira helg här ute på campingen. I kväll börjar fotbolls-vm och den rödbrusige är uppe tidigt och försöker få bild i den lilla tv-apparaten som står inne på bänken i vagnen och flimrar. 
  Därinne sitter frun och röker gula blend och löser korsorden i tidningen Lätta kryss: 
Hjärt- och tv-problem sju bokstäver F-L-I-M-M-E-R
  Hennes rödbrusige man ger ifrån sig ett harsklande ljud utanför fönstret, det är en harskling som betyder att hon ska yttra sig om hur bilden ter sig nu när han har fällt sina blompinnar i just den här vinkeln. Hon kastar ett förstrött öga på den gryniga skärmen och gastar:
 "Nä. Nu har det kommit en sådan där rand som rullar runt också."
Det fräser till därutanför, det betyder "Vadå för jävla rand" och snart tyrcks hans ilskan huvud in genom det halvöppna fönstret. Han glor ondsint på TV.n och konstaterar randen. 
  "Satan!" Huvudet försvinner igen och hans fru tänker att de enda ord han fortfarande uttalar fullt ut på ett hörbart sätt är svordomarna. 
I trasamatta och i sydafrikansk plånbok fyra bokstäver R-A-N-D


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Ja du när tvn flimrar är det läge för svordomar. Det är många år sedan tvn flimrade men jag svär ändå alldeles för mycket.

Populära inlägg