Bucketlist

Har ni en bucketlist? Ni vet en sådan där lista på saker man vill göra innan man dör. 
Det har inte jag. Men jag har funderat på att skaffa en.

Det visade sig att jag har lättare att lista avprickade buckelist-saker. Alltså saker jag vill göra innan jag dör som jag redan gjort. Jag antar att det betyder att jag tycker att jag har haft ett bra liv hittills.
Det här att jag har svårt att fylla på i listan är ju lite oroväckande kanske. Känner jag mig, så här vid 45 års ålder, klar med livet? Har jag inga drömmar kvar?

Som tur är finns det hjälp att få. På nätet finns en sida med nio tips för hur man skriver en bra bucketlist (!). Där läser jag att man inte ska låta hämningarna stoppa sig, det som verkar omöjligt att genomföra ska man göra vad man kan för att möjliggöra.  Skriv upp allt som dyker upp i ditt huvud, hur löjligt eller omöjligt det än låter. Skriv ner allt du vill göra och låt kreativiteten flöda.

Jag låter kreativiteten flöda en stund men det verkar ganska bottenfruset. Nu behöver det ju inte vara så äventyrliga saker på den här bucketlistan. Det framgår på nio tips-sidan. Det behöver inte vara att bestiga Mount Everest, till exempel. Det finns heller inget som liknar detta bland mina avprickade bucketpunkter. "Äga ett stort dockskåp" är ju inte så vildsint direkt. Nu ska man inte låta listan bestå av materiella ting och önskan att köpa saker, varnar webbsidan.  Men "Ta universitetsexamen i litteraturvetenskap" är ju inte heller så spännande.

Efter att ha knackat hål på min bottenfrusna kreativitet ytterligare en stund kommer jag fram till att jag när en ihållande längtan efter att lägga pussel. Jag låter insikten gro några dagar. "Skynda långsamt" är tips nr 7 på listan. Men till slut känner jag mig ganska säker på att jag faktiskt vill lägga pussel innan jag dör.

På sidan för hur man gör en bra bucketlist finns en liten varningslista på slutet med "saker att komma ihåg och se upp för". Bland annat ska man komma ihåg att det finns lagar som måste följas. Med detta i åtanke gick jag in i bokhandeln och köpte mitt pussel. 
Så nu håller jag på att lägga ännu en avverkad punkt till min bucketlist.


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Du unga flickan hinner ju göra mycket än. Annat är det med mig. Jag skulle ju klättra upp på gäckande berget. Jag hade önskat att jag kunde få vara på en fäbovall en sommar men alla fäbovallar är borta här så det går inte. Jag skulle vilja vara vacker och det går inte heller. Jag skulle vilja åka till Skottland och England och se Englands trädgårdar. Åka på Göta Kanal och återigen få se Italien. Nåja allt det är är ju omöjligheter men jag har i alla fall fått till en bastu i mitt liv och en strandstuga nere vid vattnet och ett växthus som håller på att ramla omkull. Jag har också många vänner så det är inte alls hopplöst i alla fall. Att lägga puzzel har jag inte alls tänkt på och inte heller bygga dockskåp. Du gör ju båda delar så du håller på att avverka grejor på listan. Dessutom har du skrivit en bok. Det är minsann inte så många som gjord. Fantastiskt av dig. Ha en bra helg.Nu går jag och badar.

Populära inlägg