Flox

Jag förstår mig inte alls på reklamen för vissa telefon och bredbandsbolag. Just nu visas två reklamfilmer för samma bolag som talar om att med just det här bolaget går det bra att streama sport till datorn var man än befinner sig, mer eller mindre.
    I båda filmerna är ett heterosexuellt par på semester på naturskön plats. Synvinkeln i båda filmerna är kvinnans som besviket konstaterar att mannen hellre tittar på sport i datorn än ägnar sig åt henne.
Jag trodde i min enfald att reklam syftade till att framställa en vara som något bra och eftersträvansvärt. Något som, om man äger det, gör livet bättre och roligare.
Vem är det man vänder sig till med den här reklamen? Vem är det som ska köpa de här tjänsterna. Varför skulle man vilja köpa något som skapar söndring i relationen, som hindrar oss från att umgås med varandra?
   Det är inte bara det här bolaget som gör den här typen av reklam, det är ju han som inte har tid att umgås med sin familj på Mallorcaresan för att han måste hålla på och blippa med sin mobiltelefon också. Jag tror att det är Telia. För några år sedan hade de en reklam med en familj, en ensamstående pappa och två barn. I en av filmerna vill pappan gå ut och äta med sina barn men barnen är för upptagna av att använda Telias tjänster i varsin dator så pappan får gå ut och äta själv. Vem vill betala för att få det så?


I dag är det gång i OS, apropå sport. En oerhört meningslös idrottsgren, i mitt tycke. Promenader däremot är bra för kroppen så väl som själen. I dag har jag varit ute och luktat på floxen som blommar för fullt i trädgårdarna.
   Jag brukar gilla den här tiden på året när luften börjar bli skarpare och förmultningsprocessen har börjat, den där tunga blomdoften och doften av äpplen. Nu har ju inte sommaren varit så där över drivet påträngande så att övergången blir inte så markant men det är ändå något speciellt med den här tiden på året. Och med doften av flox, plötsligt är jag tillbaka i min farmors trädgård, lika tydligt som om jag verkligen gick på gångarna där. 


Kommentarer

skogsnuvan sa…
måste jag plantera nästa år. Glömmer bort dom men visst är dom vackra om dom nu hinner blomma här där allting blommar så sent. Det är väl bara dagar att göra på innan första frosten kommer. OS är jag så less på nu. Brorsan sitter framför tvn hela dagarna. Så skönt när det är slut
Loll sa…
Tack för din omtanke, floxen är finemang!

Populära inlägg