Om pilkastning

Med anledning att jag kastat pil inte mindre än två gånger inom en ganska kort tidsperiod, så är veckans dikt Många års övning med pil och båge. 

Jag är tämligen urusel på allt sådan där: bowling, kasta boll i korg, gocart, kasta långt och hoppa högt och andra sådana där tävlingsgrejor. Det beror på en blandning av dålig övning, absolut brist på vinnarskalle, dåliga fysiska förutsättningar och ödets vilja.
   Nå, det bekommer mig inte så mycket att vara sist i sådana här saker. Jag saknar som sagt vinnarskalle. Jag brukar säga att jag vägrar tävla av politiska skäl, men det är mer en fras. Ändå blev jag faktiskt lite chockad över hur oerhört dålig jag var på att kasta pil.

Det första tillfället var på Västerås konstmuseum. Det var någon form av interaktiv utställning med ett konstverk bestående av en hel vägg med gröna piltavlor och lådor med röda piltavlor med röda pilar som besökarna fick kasta på tavlorna så att det bildade ett intressant mönster.  Eftersom hela väggen var full av tavlor så träffade man ju alltid någon men det var så gott som aldrig den tavla jag siktade på. Oftast var det ett par tre tavlor nedåt. Jag hade för dålig kraft i kasten, helt enkelt.

Det andra tillfället var i ett mer privat sammanhang och där träffade jag visserligen en tavla men det var inte piltavlan.
   Nu ska jag väl inte vara allt för hård mot mig själv. Jag träffade faktiskt piltavlan också till slut. Jag hade sex försök på mig.
   Nå väl, jag tröstade mig med att det gick bättre på flipperspelet och med Olav Hauge som ju menar att detta med att inte kunna träffa prick öppnar för vidgade vyer, att upptäcka ny mål och mittpunkter.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Då är du precis som jag. Absolut i avsaknande av vinnarskalle och gillar inte att tävla över huvud taget. Nu har Kinabror skaffat sig ett biljardbord så jag får väl ta och träna lite på det. Kanske är det roligt att spela bara man försöker. Man ska ju alltid försöka för man vet inte innan vad man tycker om. Jag är i alla fall rätt bra på att skjuta med luftgevär faktiskt fast nu var det länge sedan jag försökte

Populära inlägg