Händer det något i dockskåpet då?


Om det är lite kreativ torka hos mig på bloggen just nu så råder det ren misär i dockskåpet. Julgranen står kvar i hallen och resterna av julbordet har inte blivit undanplockade. Är man fortfarande i paltkoma?


Laura försummar alla sina uppgifter för att styra upp köksrenoveringen. Leonard har ju sagt att han skall göra det själv. Jojo. Hon borde ha insett hur det skulle bli med det. Han har visserligen satt delftkaklet på plats, men sen då? Sen är det som all kraft runnit ur honom och han har varit lite frånvarande, som om han tänker på något annat.


"Titta så här ser ut!" säger Laura till Leonard som ser sig förvirrat omkring i det kala köket. 
"Jag har ju brandsläckaren här, om det skulle hända något." 
"Här händer det ju ingenting. Vi behöver inte någon brandsläckare, vi behöver ett golv."
"Det har vi inte råd med, jag har beställt en fagott."
"En fagott!?"
"Finns det inte någon sådan där arg snickare man kan ringa? Då kommer TV och man får allting gjort på bara ett par dagar"
"Det räcker med att jag är arg." säger Laura. "Jag är trött på ha spisen på min kammare. Det kommer matos i mina tyger."


"Det händer ju ingenting i det här huset. Och i sovrummet, där står babykorgen bäddad men där verkar det inte bli några barn gjorda!"
Leonard rodnar ända ner i kravatten och mumlar:
"Ja, men du vet ju hur det är just nu. Och vi skulle ju adoptera... men du vet ju hur det är just nu."
Jo, visst vet Laura hur det är just nu. Virginia har skrivkramp och har gått in i en kris. Hon gör ingenting annat än ligger på soffan, lyssnar på radioföljetongen i nya radion och röker cigarrer. 



Sigrid däremot är i ett flow och är inte kontaktbar. Hon målar grafiticyklar dagarna i ända. Hon är inte ens irriterad för att hon inte har fått någon säng än.Vem har tid att sova när man kan måla.


Elvira bryr sig inte om någon av dem. Hon har knappt setts till sedan jul. Hon sitter på sitt rum och leker i dockskåpet som hon fick i julklapp. 


Det slutar med att jag lovat Laura att skaffa golv till köket och kanske till och med hjälpa Leonard att lägga det. Jag behöver göra något annat ett tag så att jag kommer på något bra att skriva om på bloggen. 

(När jag var på en modelljärnvägsutställning och såg alla de grånande gubbarna stå där och köra med sina tåg tänkte jag: "Men herregud väx upp gubbar." /Från avdelningen dålig självinsikt.)


Kommentarer

Skatan sa…
Men Maria! Det är ju felt underbart! Fantadtiskt! Lägg märke till utropstecknen !!!
Kram
Skatan
skogsnuvan sa…
Nog har jag undrat vad som hänt med ditt dockskåp men tänkte att jag inte skulle stressa dig med att fråga för jag trodde att du kanske var fullt upptagen med att skriva klart det sista på boken jag med förväntan väntar på ska bli klar.
Ulla Maria sa…
Ett alldeles underbart inlägg. Så glad att ha fått följa med till dessa livfulla karaktärer. Tack. Detta var dock(u)såpa av högsta klass.
Kram
Soldansare sa…
Vad kul att ni tycker att det är roligt att jag vid 40-års ålder leker i dockskåp! För det tycker jag också.

Populära inlägg