De dammande männen

"Mamma är lik sin mamma" och "livet är ett enda damma damma!. Allt det där är förlegat och omodernt. Numera är det männen som dammar.
I Frankrike, i Puligny-Montraches, såg jag en man som dammade sin bil med en specialdammvippa! När han var klar med denna, i mitt tycke meningslösa, syssla stoppade han ned vippan i ett specialetui! Så typiskt när en man ska göra någo, då ska det vara special och storvulet. Som P, som själv är man säger: Man ser att grillning är en sport för män på monstren till grillar som tillverkas.
Och det ska väl en karl till att damma en bil. Och det ska väl till en bil för att en karl ska damma. Nå, det går bra med sommarstugor också erfor jag härom dagen när jag såg en karl med en annan sorts specialdammvippa, damma runt fönstren på sitt sommarhus.
Nu är jag inte säker på att det där specialetuiet som jag beskyllde den franske mannen för att ha, verkligen existerade eller om jag bara har hittat på det i efterhand för att det vore kul om det fanns ett specialeuti. Lite fördomsfullt kanske...

Här hemma är det i alla fall på det gamla goda viset och i den mån det dammas så är det jag som dammar. Men jag dammar förmodligen inte en hundradel så mycket som min mamma.

Kommentarer

Anonym sa…
Skogsnuvan: Dammtussar är änglarnas tofflor så var rädd om dom

Populära inlägg