Apropå att sy gardiner...

...så har jag faktiskt köpt nya gardiner på sistone. Färdigsydda, eller färdigsydd för det är en enda lång historia. Jag kommer aldrig ihåg om det är det som kallas kappa eller om det är de där andra som hänger ner på sidorna. Har piffat upp mitt skrivarrum (för jag har ju ett litet sådant) och rensat i bokhyllor och lådor och nu har jag alltså också nya gardiner. Så där extra rebeliskt så har jag hängt upp dem utan att fålla dem på sidorna. Det syns ju inte ens när de hänger uppe att de är ofållade så varför lägga ned en massa onödig tid och kraft på detta. Nu kanske vän av ordning säger: "Jovisst men de fransar ju upp sig när man tvättar dem." Men jag tänker att eftersom jag inte tvättar gardiner mer än vart tionde år så är det nog ändå dags att köpa nya gardiner då. Tänk så fiffigt!

Dessutom har vi köpt ny säng (men ännu inte fått den levererad). Fick tokspel härom natten när jag legat och vridit mig i den råttfälla till säng vi nu har i tre timmar. Att ligga i vår säng är som att försöka sova i en lutande hängmatta. Varje gång P vänder sig gungar dessutom hela sängen så att det blir som att ligga i en lutande hängmatta med inbyggd vågmaskin.
Och jag får inte plats! P håller långa utläggningar och ritar upp osynliga linjer i sängen för att bevisa att jag minsann får hälften av den. Skit samma! Om detta är hälften av sängen är hälften inte nog!

Jag har länge förespråkat att vi ska köpa två 90-sängar med gemensam sänggavel så att vi inte stör varandra så mycket men P tycker att det bara är pensionärer som sover på det sättet. Jag tänkte där jag låg härom natten att ska det vara så här lever jag inte till pensionen. Efter att ha legat och laddat sömnlös i flera timmar satte jag igång så fort väckarklockan ringde på morgonen:
- På söndag ska jag åka till Kungsängen och köpa en ny säng. Jag ska dit om jag så ska gå hela vägen och bära hem sängen på ryggen!
- Jag bryr mig inte om hur vi betalar. Jag ska ha ny säng om jag så ska stjäla den, om jag ska ta ett sms-lån, om jag så ska...
Jag hade förberett en fortsättning om att jag skulle sova på en luftmadrass i mitt skrivrum hädanefter om han inte gick med på ny säng men dit behövde jag inte komma. Så nu har vi alltså ny säng (att se fram emot). Eller snarare två sängar; en som är anpassad efter mig och en som är anpassad efter P. Och om den inte är bättre än den förra vill jag inte vara säljare på Kungsängen. Men de har vågat sig på att sätta en 25 års garanti så jag har gott hopp.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Grattis till beslutet om en ny säng. Förstår dig precis Jag som ligger i en där fjädrarna sticker mig i ändan för jämnan. Jag har 13 mil till närmaste affär och hur ska jag få hem den och var ska jag ta pengarna ifrån.
Håller med dig om gardiner. Fålla kanter är ju besvärligt så du gör alldeles rätt. Man gör som man vill inte som andra tycker.

Populära inlägg