Rapport från sjuksängen

Som om det inte räckte med att våren stått som spön i backen utanför fönstret medan jag legat sjuk i mitt unkna sovrum, idag har jag dessutom haft den jäkla ranelid-låten i huvudet. Om jag inte kan jobba i morgon får jag anmäla mig till någonslags krisgrupp.
Förslagsvis Anonyma Rederister. Liggande i sjuksängen utan kraft att göra något vettigt har jag haft all tid i världen att frossa i min besatthet av den gamla goda tv-serien Rederiet. Är nu inne på avsnitt 169.

Tack och lov visades en svartvit historia med min favorit Åke Söderblom i eftermiddags. Den utspelade sig dessutom i Paris! Åke Söderblom får överta en lottsedel och vinner sälen Oskar som han drar runt i en barnvagn på Paris gator om nätterna. Kanske inte den vassaste Söderblom-filmen, men de fick naturligtvis varandra på slutet. Inte Åke och sälen naturligtvis, utan dottern till mannen som han fick lottsedeln av. Han hade bara känt henne i så där två timmar innan han friade till henne. Men han hade ju sett henne på kort i flera dagar för all del och det kanske kan räcka.
Mm, känner mig i alla fall riktigt stärkt efter denna cinematiska njutning. Hopp om livet!

Kommentarer

Lisbeth sa…
När du nämner Åke Söderkvist så får jag en bild framför mig. Mina filmstjärnor. Tyvärr vet jag inte vart de är nu men Åke fanns me bland dem
Krya på dig
kram
skogsnuvan sa…
Missade den filmen men det hade varit något för mig. Hoppas att du kryat på dig.

Populära inlägg