Cirklar och kaffegrädde

I dag är det söndag i Palma, och på flera andra håll i världen...
Jag sitter på balkongen och lyssnar på Filipinska församlingens musiserande och funderar på vilka cirklar man trampar runt i här i livet: Cirka fem hundra meter från vår lägenhet ligger hotellet som jag bodde på första gången jag var på Mallorca! Det är inte längre ett hotell utan ombyggt till ett lägenhetskomplex. Det går bra att höra av sig om man vill komma och titta på en pilotlägenhet.
Mitt emot hotellet låg, på den tiden det begav sig, mysiga kafé Lorca, där jag drack mitt livs första cappucino. Den serverdes med en stor klick vispad grädde och jag blev stamkund direkt. Snacka om att jag blev besviken när jag beställde cappucino på kafé i Sverige och fick nöja mig med det där tvålskummet som vi oftast har.
I dag ligger det ett tvätteri och en annan sorts bar, som inte ser lika inbjudande ut, där café Lorca en gång låg. Saker och ting förändras.
Men den stora katedralen ligger kvar där den har legat sedan 1200-talet.










Kommentarer

skogsnuvan sa…
För många år sedan var jag i Palma rätt många gånger och bodde vid "plazza gomilla" Minns att vi ofta dansade på ett ställe som hetter Sergant Pepper. Minns hungriga hundar och att det förekom en massa knark och skit och att många svenskar var fulla dygnet runt. Det var en rolig tid och maten var god.Billigt var det också på den tiden.
Anonym sa…
... och tur är väl det. Att katedralen ligger där den legat sedan 1200-talet. Man kan ju aldrig veta nu förtiden :-)

Kram från Skatan
Soldansare sa…
Hm.. korrígering: Det verkar som om katedralen legat där den legat sedan 1300-talet. Och genast blev det mer osäkert ;)

Vi bor alldeles i närheten av plaza Gomilla, Skogsnuvan och de där riktiga partytiderna är nog över. Det finns mycket nedlagda barer här och är relativ lugnt, utom fredag och lördag då det festas friskt till klockan 7 på morgonen. Några hungriga hundar har jag inte sett, inga vildhundar alls, men många familjehundar och det är skönt.
Kram på er!

Populära inlägg