Om cirklar, romantik och indisk mat

I helgen hamnade P och jag av en slump på samma indiska restaurang i Stockholm som vi besökte för nästan 16 år sedan. Vi ville inbilla oss att vi till och med hamnade vid samma bord, även om vi den här gången bytt plats med varandra. Då var första gången jag åt indisk mat och jag var ytterst misstänksam till detta kök som jag numera älskar.
Det var också vår första utflykt tillsammans. Vår första mini break. Alla som har sett filmen Bridget Jones vet hur viktig den här första helgsemestern är. Vilket bedövande krav på romantik som ligger över den resan.
Jag har aldrig varit så magsjuk som då.
Under hela hemresan, som påbörjades betydligt tidigare än beräknat morgonen efter restaurangbesöket, spydde jag i olika påsar som P köpt i ett 7-eleven.
Tänk att han höll. I 16 år. Och efter helgens kväll på den indiska restaurangen känns prognosen god för 16 år till.

Jag vill påpeka att det inte hade något med maten på den indiska restaurangen att göra att jag blev sjuk. Det var bara något som gick, så lämpligt.

Jag gillar det där när man plötsligt möter sig själv i livets cirklar och funderar på vem man var när man var här förra gången och vem man är nu, osv. Oftast visar det sig att det har gått framåt, fast runt, så att säga. Det gjorde det även den här gången, eftersom jag vaknade med magkatarrsattacken från Hades morgonen efter restaurangbesöket. Jag vill nog beskylla restaurangen för en liten del i det hela den här gången eftersom maten var ganska stark. Men god.
Och jag spydde inte den här gången så romantikfaktorn var kanske på det hela taget högre.


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Cirkeln är sluten. Så blir det ibland fast man inte alls trott det.
Lisbeth sa…
Jag har aldrig tänkt på livet i cirklar men det verkar spännande vinkling. Troligtvis kommer jag snöa in i det här tänket ett tag framöver. Ser fram mot det med spänning. Det får bli en liten utvärdering av mitt liv
Ha en fin vecka
Kram

Populära inlägg