Det virke jag är gjord av

Det virke jag är gjord av är ett helt annat än det någon av medlemmarna i Andrés polarexpedition var gjorda av. Det är ett helt annat virke än Bea Uusma som skrivit den Augustpris-belönade boken om André-expeditionen och hennes egna expeditioner i expeditionens spår. Ett helt annat.
Hon föreläste i tisdags kväll, Bea Uusma, på ett bibliotek några enstaka mil från staden där jag bor. Eftersom jag är mycket intresserad av André och hans följeslagare och fascinerad av Bea Uusma så hade jag tänkt åka dit och lyssna.
Men så när jag hade jobbat klart var det yrsnö och blixthalka ute. Jag frös och hade sovit dåligt. Så jag gick hem och kokade te och bakade scones och tittade på det gamla barnprogrammet Kullamannen på Öppet Arkiv istället. Och jag ångrade mig inte alls. Detta skulle jag välja framför en Nordpolsexpedition varje dag i vecka. Av sådant virke är jag.



Kommentarer

skogsnuvan sa…
Då är vi nog av samma sort du och jag. Valet vore solklart. Kullamannen minns jag väldigt väl och vad man tyckte att det var spännande att se den. Håller mig inne idag så länge jag kan för det blåser och är grått och jag har bilen på verkstaden och lat känner jag mig också

Populära inlägg