Fredagsmys

Nu laddar vi inför helgen med lite fin musik. Jag är ju en stor älskare av gamla svartvita filmer och Åke Söderblom är en av mina absoluta favoriter. Tack vare Spotify har jag hittat en skiva med hans visor och sketcher. Den heter Alla tiders kis och titelspåret sjunger han tillsammans Sickan Carlsson. Ingen kan låta så äppelkäck som Sickan, hennes klassiska leende hörs när hon sjunger.
De sjunger inte heller "alla tiders kis" utan Alla tajders. För så sa man på den tiden. Bland ungdomen.
    Men det är inte alla tajders kis som vi ska lyssna på nu utan en riktigt klämmig bit (På den tiden skulle allting vara klämmigt också, och alla tajders). Jag har spelat den så många gånger här hemma så P börjar tycka att det "är mer än vad man orkar med. Jag tycker inte det går att få nog. Hur kan man undvika att bli på gott humör av Ankaret opp.




Själv har P hittat nedan dänga som vi spelar för att fira att det bara är en månad kvar tills vi åker till Palma igen. Om någon tycker att Ankaret opp är osannolik så ska ni höra på den här. Det är bara i Tyskland man gör sådana här bitar.




Trevlig helg!

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Vi har mycket gemensamt du och jag. Jag älskar också sådana där gamla filmer och härliga skådespelare som gör en på bra humör. Idag har jag fått den bästa gåva jag kan få. Storfiskarn kommer och snöröjer min gård som har dm på dem med djup snö så i istället för snöskottning ska jag se insvept i en filt och titta på en gammelfilm
TantGlad sa…
Och nu är helgen slut.
Svart/vita filmer gillar jag med. Dom gjorde mysiga och enkla filmer att följa med i förr.

En skön ny vecka ska du ha.
Kramkram.
Lilla Blå sa…
Ankaret upp var acceptabel, framförallt gillade jag rullen. Den tyska låten klarade jag mig inte riktigt igenom... jag är nämligen lite nervklen, se.

Populära inlägg