Lovsång till livet Del 2



Även om jag trivs med de ständiga livet och väsendet på vår gata, det gör att jag känner mig som en del i det där brusande, pågående livet, så behövs motsatsen också.



En av mina favoritplatser i Palma är de arabiska baden. Det är ett litet badhus från 900-talet när morerna var styrande på Mallorca. 


Man tar sig hit genom de snirkliga gränderna i gamla staden, bakom katedralen. 2.50 € kostar det att komma in här. Det finns en liten lucka innanför entrén och innanför luckan sitter en man och tar emot betalningen. Jag tänker att i nästa liv ska jag bli den som sitter och tar emot betalningen i arabiska baden. Han har ett ganska mysigt rum där bakom sin lucka. Tänk att sitta där och skriva hela dagarna, ta emot betalning från turisterna emellanåt. På kvällarna, efter att man stängt, kan man gå ut i trädgården och njuta av blommorna i kvällsolen. 


För det är trädgårdsdelen som är orsaken till att arabiska baden är en av mina favoritplatser. Även om det är ganska fantastiskt med ett bad från 900-talet. 


Men i trädgården råder en sån obeskrivlig stillhet och frid att den smittar av sig. Även om det är flera turister här, även om de har småbarn med sig, så drabbas alla av det här lugnet. Man rör sig stillsammare, talar tystare.





Jag tycker om att sitta här och bara vara. Träden och blommorna dånar ljudlöst av växtkraft omkring oss. Vi lovsjunger livet utan ett ord. 




Kommentarer

skogsnuvan sa…
Så underbart fint. Det missade jag när jag var i Palma
Emma sa…
Så fint, och fantastiskt att det finns så gamla badhus!
Det är imponerande. Jag tycker om de snirkliga portarna
Det ser vackert och fridfullt ut.

Populära inlägg