Nostalgikalendern Lucka 10

Tjejerna gör uppror

Jag minns inte vilket som kom först in mitt liv: TV-serien eller boken. Men Tjejerna gör uppror lämnade ett mycket stort avtryck i mitt tidiga liv. Boken har jag läst oräkneliga gånger men TV-serien har jag bara sett när det begav sig.
Det var något av en chock att se den igen. Då tyckte jag bara att Asta, Tone, Kersti och Liv var superhäftiga och tuffa och nu är det enda jag ser det hejdlöst dåliga skådespeleriet.

Boken har jag letat efter i många år och i många dammiga antikvariekällare utan att ha någon tur. Jag har till och med fantiserat om hur jag skulle kunna stjäla den om jag någon gång, av något oklart skäl, kom in i mina gamla nedlagda mellanstadieskola där biblioteksböckerna står kvar i hyllorna som vore det Pompeji. Nu har ingen haft någon anledning att släppa in mig i skolan och så kriminell kan jag inte tänka mig att bli så att jag skulle slå sönder ett fönster och kräla in i skydd av mörkret. Som tur är finns Glansholms Antikvariat istället och de hittade boken föredömligt snabbt. Och till skillnad från TV-serien så höll den fortfarande.

Skulle man ändå vilja se hela serien finns den på SVT:s öppna arkiv.




Kommentarer

Populära inlägg