Om annat än pistoler

På campingen

Kapitel 33 som handlar om hur Claudilles son, hans flickvän, Claudille, Bauerprinsessan, tyskarna och holländarna, Den Rödbrusige och hans vänner tänker på annat än pistolen bakom tvättmaskinen.


Det verkar som om de alldeles har glömt den där mystiska pistolen som Rosie hittade bakom tvättmaskinen. De verkar som om de alla fått annat att tänka på.

Claudilles son och hans flickvän har fått öppna campingexpeditionen den här morgonen. Claudille själv har visat sig i fem minuter för att utan ett ord lägga två Treo i ett glas, och medan de fortfarande fräser i vattnet bär hon det med sig uppför trappan till den lilla lägenheten ovanpå restaurangen. Hon håller hårt i glaset som om det är hon som skulle falla till marken och inte glaset om hon släppte  taget om det.

Inne på kontoret sover Bauer-prinsessan Sonja på rygg med munnen öppen och snarkar på en sådan volym som ingen trodde kunde vara möjligt för en person som ser ut som dimma och rök. Claudille son och hans flickvän har stått dörren och tittat på henne med gapande munnar i nästan tio minuter innan de tyst men bestämt stängt dörren om henne. De tänker inte på pistolen

Det gör inte heller det tyska paret. De har plockat ihop sin silvermoppe, sitt överdimensionerade silverbord och sin stora gasolgrill och farit iväg från campingen för några dagar sedan. Just nu sitter de tysta och lite morgongriniga bredvid varandra i husbilen. De har precis kört av Kielfärgan och tagit sig ut på autobahn.

Holländskorna har inte tid att tänka på några pistoler. De står nere i campingrestaurangen, där de precis hämtat ut sitt förbeställda frukostbröd. Idag har de likadana cerisa träningsoveraller på sig och cerisa ryggsäckar på ryggen. De berättar glatt om dagens cykelutflykt. De har fått tips om ett vattenfall de ska cykla och titta på. När de skrattande och pladdrande gått ut ur restaurangen och svängt ut på vägen på sina rosa cyklar säger Claudilles son:
   "Visst har hon ett adamsäpple?  Hon den där långa."
Hans flickvän rycker på axlarna och börjar spola upp vatten i skurhinken.

Uppe i det hörn av campingen där Den Rödbrusige och Den Utmärglade håller till med sina respektive fruar, är det heller ingen som tänker på pistoler. Den Utmärglade har gått ut på en morgonpromenad och Gertrud låter sina frustrationer få utlopp i en hetsig, skramlande storstädning av husvagnen. Allt löst har hon kastat ut genom dörren för att få fria skurbara ytor. Den Rödbrusige hade fått en gymnastiksko i huvudet där han han kryper omkring ute på grusgången och håller på att tejpa ihop blompinnar till en ny TV-antenn.
G-A-L-E-N-S-K-A-P-E-R skriver Monika i sitt korsord inne i husvagnen och tar en klunk kaffe i ur sin blommiga mugg. Hon tänker inte heller på pistoler.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
men jag tänker hela tiden på pistolen

Populära inlägg