Andra hemska saker

"Även om det pågår en pandemi måste vi faktiskt komma ihåg att det händer andra hemska saker i världen" Var ett gott råd jag fick för ett tag sedan. Eller, ja.. i alla fall ett råd. 

Så det här inlägget kommer att ägnas annat som kan stressa livet ur en, som inte är ett virus. 

Det finns till exempel de här klockorna som inte bara visar tiden. De har koll på hur man sover, vilken puls man har, om man har rört på sig för lite och de skickar meddelanden så att man inte missar några nyheter. Säkert har de koll på om man tar sig ett glas vin en tisdagskväll eller låter bli att dammsuga också.
   Själv slutade jag använda armbandsur redan 1995 eftersom jag blev tokstressad av att ha klocka på armen. Och det var en sådan som bara visade tiden. 
  1995 gjorde jag upp långa scheman över min dag, räknade ut hur lång tid varje sak skulle ta på minuten: Frukosten, promenaden, bankärendet... Blev det dröjsmål på banken eller om jag fick ett oplanerat telefonsamtal fick jag hjärtklappning. Att tiden gick gjorde mig panikslagen och det enda sätt jag såg att hantera det på var att ignorera den. En sådan där träningsklocka skulle ta livet av mig. 

Nu finns det naturligt mycket hemskare saker i världen än träningsklockor och tidens gång. Men av alla hemska saker som händer samtidigt som Coronan känns de här enklast att tänka på. 

 


Kommentarer

skogsnuvan sa…
En av dom är sådana där mätare som mäter steg och tid och hur många kalorier man gör av med. Det finns så mycket fåniga grejor runt oss minsann. Nej nu när man är ledig ska kan man promenera lite sakta och inte bry sig om hur lång tid eller hur många steg man tar bara vara i nuet.

Populära inlägg