Frukostfantasier

Visserligen åt familjen Buddenbrooks både första och andra frukost men jag har inte kommit riktigt lika långt i min skörlevnad ännu och nöjer mig därför med en kopp kaffe på kafé Czudaj am Klingenberg, medan jag försjunker i svärmiska dagdrömmar över frukostmenyn.

Här finns något som jag uttyder till "Evärdelig frukost" men jag kan ju som sagt inte tyska... Den innehåller en brödkorg, en tallrik med olika korv och skinka, marmelader, ett glas apelsinjos samt antingen en kanna kaffe, te eller varmchoklad. Sedan fanns där süsse-frukost som var ungefär det samma men utan fatet med korv och skinka. Där fanns kleine frukost med ett bröd och ett enstaka pålägg samt kaffe, te eller choklad. Där fanns fransk frukost med croissant, marmelad och kaffe. Den var dyrare än kleine frukost fast man utan tvekan skulle bli mättare på den (den kleine, alltså) och detta säger jag trots att jag ju är fransyska. Där fanns fitness frukost där brödet var av fullkorn, apelsinjosen bytts ut mot grapefruktjos och det bara gick att få kaffe, ingen varmchoklad -vilket jag förstod - och inget te - vilket jag tyckte var konstigare.

Mest svärmisk blev jag dock över sekt-frukosten. Sekt är den tyska motsvarigheten till champagne och förutom vinet ingick bland annat lax och krabbsallad i den här frukosten.

- Tänk om man bodde här, sa jag som jag så ofta säger eftersom jag alltid inbillar mig att bodde jag i ett annat land skulle allting vara helt annorlunda; livet och jag själv och ja...allting.

- Om man bodde här, då skulle jag gå hit varje söndag och äta sektfrukost!

Och det skulle i alla fall vara annorlunda mot vad jag äter till frukost här hemma, vare sig det är helg eller söcken.

Kommentarer

LL:s blogg sa…
SEKT-frukost, jaaaa!!!
Fitness-frukost? Neeej!!! Namnet ger mig för övrigt kalla kårar utefter ryggraden ;)
Skatan sa…
Det värsta är med de tyska frukostarna ... och jag antar att de inte skiljer sig så mycket från de österrikiska ... är att de är så "bastanta" för det mesta och så kan man inte låta bli att "överäta" ... åtminstone inte jag.

Så för mig är det tur att jag inte bor vare sig i Tyskland eller Österrike. :-)

Kram

Populära inlägg