En gång när jag är död och verkligen får koncentrera mig

... skrev Tomas Tranströmer någonstans (eller något liknande, eftersom jag, som vanligt när jag ska citera någonting aldrig hittar citatet). Tiden är den samma även när man har "flöde", skillnaden är bara att man känner sig så där maniskt lycklig över att det finns så mycket att göra.
För inte hinner jag göra allt det där på en gång, som jag skrev om för några inlägg sedan. Och inte lär det hjälpa att jag dör och verkligen får koncentrera mig, för jag ger mig fan på att jag ändå skulle få för mig att installera något i en dator istället. Hade flera timmar när jag verkligen fick koncentrera mig i lördags medan P höll på att vinna ihop till Beaune-lägenheten på travet, men fick istället den ljusa idén att jag skulle installera ett bättre skrivprogram innan jag satte igång. Jag borde veta bättre.
"Det fattar du väl att du får göra på en vardagkväll!" sa P när jag stampade omkring och svor över att ingenting fungerade och vilken tid det tog. Men det begrep jag tydligen inte.
Det slutade med att jag fick återinstallera det program jag haft från början och det var med bävan jag klickade ingång det för att se att det fungerade. Det gjorde det, men då var tiden ute och jag var en våt trasa på golvet.
Och jag borde veta bättre, som sagt, för vi har varit där förr.

Förhoppningsvis finns det inga datorer i himlen. (Vi förutsätter att jag hamnar i himlen och det är där jag ska koncentrera mig.) Där skriver man med gåspenna. Om inte annat ämnar jag införa det när jag kommer dit.
Helvetet, däremot, är proppat med datorer, det är jag övertygad om. Datorer som inte går att använda utan där man bara installerar en massa obegripliga uppdateringar hela tiden.

Kommentarer

Skatan sa…
Man får verkligen passa sig för datorer på helgerna ... hålla fingrar och annat i styr ... mobiler också för den delen. Fast det kanske har med telefonbolag att göra.

Hur som...

Jag vill nog inte skriva med en fjäder även om jag hamnar i himlen ... som jag hoppas jag gör ... vill ju inte komma ifrån alla mina kompisar där. I himlen är mog alla program installerade redan på datorn ... det är bara att välja och vraka och sen köra på ...

Kram!
Loll sa…
Det låter som en trolig beskrivning av uppe och nere. Man får verkligen hoppas att man kommer upp. Kram
skogsnuvan sa…
Det finns ingenting som är så frustrerande som maskiner som inte fungerar. Man är liksom så hjälplös men jag är säker på att i himlen har man datorer som fungerar felfritt. Vad ska vi annars med en himmel till hi hi

Populära inlägg