Lite slitigt just nu

Jag är en sådan som drömmer mycket. Både i vaket och i sovande tillstånd, men här ska det handla om sömndrömmarna.
Jag drömmer väl inte mer än andra men eftersom jag sover oroligt och vaknar ofta så minns jag mycket av vad jag drömmer. De senaste veckorna har varit ganska kämpiga nattetid och jag känner mig lite trött. Här nedan tänkte jag presentera ett litet axplock av vad jag gått igenom på sista tiden så kanske ni förstår varför jag känner mig sliten. Märk att detta är saker jag varit med om i sömnen. Hade jag varit med om det i vaket tillstånd hade jag nog inte bara varit lite trött.
 
Det började med att den mentale styrketränaren Olof Röhlander, som jag får peppingmail från varje måndag, genom en i mitt tycke inte särskilt djuplodande intervju konstaterade att jag hade ADHD-SH. Jag vet inte riktigt vad SH skulle stå för men så var det i alla fall. (Precis i den stund jag skrev detta insåg jag att jag inte visste vad ADHD stod för heller. Skäms på mig! Så jag googlade: Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder.) Hur som helst så fick jag i alla fall denna diagnos presenterad i ett vackert grönt häfte och jag tänkte av någon anledning: ”Jaså, jag hade en diagnos i alla fall!”
 
Bara någon natt senare deltog jag i en tävling mot en gammal barndomskamrat. Vi skulle kasta in bomull i varsin stålkorg så snabbt som möjligt och ur denna bomull skulle då ett grått djur med lång nos, som kallades mufflare uppstå. Flest mufflare vann.
   Jag fick snart problem eftersom det blev så många mufflare i min korg att de riskerade att klämmas ihjäl. Vid sidan av tävlingsområdet diskuterade man huruvida man skulle avbryta tävlingen med tanke på djurens säkerhet men jag hade fortfarande massor med bomull kvar och fortsatte att hiva in det i gyttret av mufflare, bara för att vinna tävlingen. Min barndomskamrat hade redan kastat färdigt all sin bomull och hennes mufflare var urtagna ur korgen och räknade. Betydde detta att hon hade vunnit tävlingen eftersom hon var så snabb? Detta oroade mig mer än att mufflarna for illa. 
Hur det slutade; vem som vann eller hur många mufflare som dog vet jag inte. Antingen vaknade jag innan det var avgjort eller också tog en annan dröm vid.
Själva mufflarna tror jag har sitt ursprung ur att jag sträcklyssnat på Harry Potter –böckerna där det magiska djuret mifflare förekommer.
 
Igår natt var jag inte med själv i drömmen och det var kanske lika bra. Då drömde jag nämligen om en man, endast iförd höftskynke, som var tvungen att bli matad genom öronen för att över huvud taget få i sig någon näring. Matintaget beredde honom en sådan smärta i hela kroppen att han efter varje matning var tvungen att ligga och skaka i fosterställning.
 
I natt lugnade det ned sig något. Då drömde jag bara att det kom en firma och bytte ut alla lampskärmar på jobbet. De nya skärmarna var småblommiga och hade ett helt annat företags logga på sig, vilket beredde oss en del bekymmer. Men jämfört med att behövas matas genom öronen är ju inte småblommiga lampskärmar något större problem. Även om de här var sällsynt fula.
Om någon har någon bra tolkning på någon av ovannämnda drömmar så ser jag fram emot att höra den. Tror jag.

Kommentarer

Lisbeth sa…
Skrattar när jag läser inte åt dig utan för att drömmarna var så roliga. Får jag ge ett råd så kanske du skulle konsultera en drömtydare för det vet gudarna vad dessa står för
Önskar dig en drömfri natt
Sov gott
Znogge sa…
Det finns drömtydningsböcker så det kanske vore något. Jag tror att drömmarna handlar om att vi bearbetar dagarna vi varit med om. På ett undermedvetet sätt för ibland blir det så rörigt...
skogsnuvan sa…
Inte lär du hitta lösningen i några drömböcker med dom konstiga figurerna och märkliga grejor som du drömmer om. Jag kan inte ens ge mig på att tyda något av dom men lite stressdrömmar verkar det ju vara. Mycket strul nu?
Neoh sa…
jag fokar alltid på känslorna i mina drömmar för att förstå dem. det ger ofta en jättebra ledtråd till vad det är man bearbetar. mufflar-drömmen skulle kunna vara stress, tex, eller att man är osäker på vilka kriterier man blir bedömd efter, eller osäkerhet på om man "duger" i jämförelse med andra. fundera på vilka känslor du hade och koppla ihop dem med sånt du har i din vardag, så har du en möjlig tolkning. :-)
Soldansare sa…
Tack för era goda råd! Jag har nog också läst in ett visst stessmönster i detta men kan inte riktigt hitta några legitima skäl i min vardag för att vara stressad. Men man kan ju vara stressad över illegitima skäl också för all del.

Populära inlägg