Tristlistan

Istället för de där listorna med nyårslöften har jag börjat ägna mig åt andra listor, som visserligen emanerar ur ett av nyårslöftena: att arbeta med det inre lugnet. Slappna av!
Jag har en förmåga att haka upp mig på sådana där saker som man måste göra men sällan har lust med, att rabbla dem som maniska ramsor i huvudet innan jag kan börja göra något åt dem. Jag kan hålla på och snurra runt i huvudet med sånt som jag ska göra flera dagar i förväg: ”På torsdag ska jag först gå och handla och sen ska jag dammsuga och sedan ska jag skicka i väg det där mailet och sen ska jag och sen ska jag..”
Istället för att börja med allt det där på torsdagen börjar jag på tisdageftermiddag. Ofta rör det sig om bagateller som jag gör till något jättestort. Därför har jag börjat med Tristlistan. Alla sådana där måsten skriver jag ned på ett papper och sedan får de hålla sig där på pappret, istället för i mitt huvud. Det funkar ganska bra.
Eftersom jag har ett enkelt sinne tycker jag att Tristlistan är ett lite kul namn. Bara det gör att det känns lite roligare.
Det är ju tur att man kan bli upplivad av bagateller också. Inte bara stressad.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Tänk att nu känner jag igen mig så jag tror jag ska ta efter det här. Skriva en tristlista och för varje punkt ska jag tänka till. Behöver jag göra det här? Kan någon annan göra det här? Vill jag det här? Bra så får det bli
Soldansare sa…
Hm, det där "kan någon annan göra det här".gillar jag. Det ska jag nog fundera på.

Populära inlägg