Sätt ihop ett hjul!

Det är de stora projektens tid; Bourgogneboks- projektet och inredning av dockskåps-projektet. Bloggen får vänta. Men veckans dikt måste vi ju ha.

Veckans dikt av Bruno K Öijer handlar om offerrollen, det bromsande och stympande med offerrollen.
Det enda sättet att ta sig fram, att ta sig ur något negativt är att tänka att det är du som styr. Inställningen att du är den som styr är viktigt, att det är du själv som för dig framåt och inte bara knuffas hit och dit som ett kolli.
Egentligen är det märkligt att vi så gärna gör oss själva till offer, att vi så gärna skyller våra tillkortakommanden på andra, eller på yttre omständigheter.
Vi gör både oss själva och andra orätt. Vi är aldrig så hjälplösa och de andra är aldrig så förtryckande. Oftast inte i alla fall.

Du kan inte välja allt du kommer att drabbas av men du  kan alltid välja hur du förhåller dig till det. Jag säger inte att det är lätt, jag säger inte att det är så jag alltid gör. Jag bara säger att det är så det är.

Sätt ihop ett hjul!

Kommentarer

skogsnuvan sa…
För det mesta brukar jag hålla med dig men nog känns det som om en hel del som händer en är utanför ens kontroll minsann. Som den här veckans totala feberkoma. Hur förhåller man sig till det utom att bara ligga där man ligger och missa allt som var bestämt innan. Nåja det ska bli kul att se ditt dockskåp när detär klart.
Skatan sa…
Jag tänker ofta på det ... att det är vi som väljer hur vi förhåller oss till det ena eller andra, vad vi kan (vågar, vill) eller orkar göra för att ändra på saker som vi tycker är fel. Naturligtvis finns det massor av saker som kan "drabba en", som är utom ens kontroll men ... så är ju livet, inte rättvist och att då ta på sig offerrollen gör ju inte det hela bättre. Jag håller på att snickra på det där hjulet må du tro.

Kram på dig du kloka. Det är alltid så spännande att läsa vad du har att säga.
Soldansare sa…
Mja, Skogsnuvan, jag menar inte att man kan göra så mycket åt att man blir sjuk just, men man kan ju välja om man ska ligga där i sängen och vara förbannad över allt man missar genom att vara sjuk, eller också låter man bli att vara förbannad, om du förstår hur jag tänker.

Populära inlägg