Se till att sticka havet!

Veckans dikt denna vecka, eller kommande är det väl egentligen, är min favoritdikt av Öijer:

Vårdarna
ger dig vatten, lite åt gången
i cell nr 7
stickar du havet

Det är en dikt som är bra att ha med sig i livet. För mig handlar det om att ta vara på det man får, om man använder det rätt kan det blir något stort av det; ibland kan man sticka ett helt hav av de knappa vattenransoner man får. Till exempel ska man inte gnälla över att man inte har en timme på sig att skriva utan bara tio minuter och därför strunta i att skriva helt och hållet. Om man istället skriver de här tio minuterna som man får sig till delad då och då, så kan det sluta med att man plötsligt har en hel anteckningsbok full med text om tre gubbar i en frisersalong. Eller något annat.
Naturligtvis går detta att applicera även på andra företeelser i livet. Det handlar bara om att göra det mesta möjliga av det man har istället för att låta sig förlamas av att förhållandena inte är sådana som man helst skulle önska sig. Eller använda det som en dålig ursäkt.

Frågan är bara vilka de där vårdarna är.


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Nu lämnade du en riktigt klokt budskap. Att ta vara på det man har istället för att sukta efter mer. Jag ska försöka gå till postlådan idag om jag orkar efter flunsan som gjort mina ben till vingliga spagettiben. Hur jag ska klar mig till affären är en gåta men det måste gå. Utan mat lär jag knappast friska till

Populära inlägg