Rapport från Palma 3


Onsdagen var den dag det regnade. Men det spelade inte så stor roll eftersom vi ändå planerat att ta tåget till vinmässan i Lloseta. (Så egentligen är väl detta en rapport från Lloseta)


När vi kom fram till Lloseta fanns det inte mycket som tydde på att det skulle pågå någon mässa här. Det var över huvud taget inte mycket som pågick. Fem katter; två röda och tre svartvita, undersökte en bil. Enstaka personer åt lunch i en bar. Det fanns inga skyltar till någon mässa, inga folkströmmar. 

Vi promenerade runt i de folktomma gränderna med ett allt mer falnande hopp om att någonsin träffa på någon vinmässa. Nåväl, om inte annat så hade vi ju i alla fall sett Lloseta. 
Plötsligt bröts tystnaden av något som lät som en hord skenande kor. Det visade sig vara Llosetas skolbarn på väg hem. Det är obegripligt att det finns så mycket barn i den här sömniga lilla byn. Vi tryckte oss mot en husvägg och väntade på att de skulle storma förbi. 
När lugnet åter lagt sig svängde vi runt en krök och där var mässan. 



Här upplevde vi en annan av skillnaderna mellan Spanien och Sverige (Skillnaden i längden på en normal lunch en vanlig arbetsdag, avhandlades i förra inlägget.) När vi varit på vinmässor i Sverige har det först varit att betala inträde, helst ska man ha förköpt biljett, sedan har det gällt att ha små biljetter, eller kuponger, att lämna fram för varje provsmakning man vill göra. Så är det inte på vinmässan i Lloset. Här var det bara att gå in, ta ett glas och hålla fram det mot närmsta utställare. I frågor, inga kuponger. Det enda som kostade är smörgåsarna som vi åt i lobbyn.

Det regnade fortfarande när vi lämnade mässan. Tror jag. Jag minns inte så noga. Men att vi kom hem.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Låter som ett lagom litet äventyr och precis i min smak fast jag är förstås inte så förtjust i vin. Jag har varit i Palma ett par gånger på 60-talet men nästan glömt det. Plassa Gomilla bodde vi på och där var mycket skumma människor i flowerpower stil.

Populära inlägg