Intressanta händelser från mitt ointressanta och händelsefattiga liv


När jag skrev om skogvaktare i det förra mailet kom jag att tänka på skogvaktaren som bjöd mig på konjak när jag jobbade på bokbussen.

Vi hade kafferast inbokad på deras stopp och blev inbjudna till honom och hans fru på kaffe och hembakade kakor.

”Ge flickan en konjak!” skrek han till frun när han hörde att jag inte drack kaffe.

Det är enda gången jag har druckit alkohol i tjänsten.

Det är över 20 år sedan så händelsen kan väl betraktas som preskriberad, tycker jag. För naturligtvis borde jag haft vett att tacka nej.

Men det var mycket jag inte hade vett på på den här tiden.

Till exempel ansåg jag mitt vara liv oerhört händelselöst och ointressant. Ingenting gjorde jag och ingenting hände mig som kunde betraktas som en historia värd att skriva om.

Intressanta och händelserika liv hade bara de som åkte Utomlands och arbetade som au-pair. Jag varken ville eller vågade åka Utomlands och arbeta som au-pair. Alltså satt jag här på bokbussen istället.

Jag hade inte vett nog att inse att jobba på bokbussen var betydligt mer exotiskt än att jobba som au-pair, vilka spännande platser och intressanta människor man träffade.

Bara detta att bli inbjuden till vilt främmande skogvaktare och serverad konjak och kakor. Bara det.

Och den här gården där man inte kunde låna några böcker  för att gammelmoran just hade död. Hon låg där död inne i stora boningshuset och väntade på begravningsbyrån när vi kom farande med vår buss.

Det var gammelmorans son som klev upp i bussen i blåstället och lagårdskepsen och meddelade orsaken till varför ingen kom och lånade denna dag. Att man inte bara lät oss stå där, trots att man var upptagna med sorg och elände. Han blev emellertid sittande hos oss en stund och pratade med chauffören som nyss förlorat sin far och visste vad det handlade om.

Eller den gården där de inte kunde låna för att grisarna rymt. Alla sprang omkring i skogen och jagade grisar.

Bara det.

Det är tur att man blir gammal och klok och inser att det här är intressanta händelser värda att skriva om.

Det är tur att man blir gammal och klok och inser att livet är händelsefullt, intressant och spännande var man än är, vad man än gör.

För det har vi väl insett?

Kommentarer

Ulla Maria sa…
Trevligt att få ta del av intressanta händelser från din tid på bokbussen. Håller till fullo med dig om fördelen med att nu ha åldern inne att kunna se det stora i sådana händelser och möten man tidigare förminskade medan man trodde det riktiga livet pågick någon annanstans.
Kram

Populära inlägg