Kofot

På campingen


Kapitel 36 i vilket tre män går uppför en kulle.


Under tiden var tre män på väg uppför kullen på campingen, kullen som kröns av den tempelliknande toalettbyggnaden med sina mosaikklädda pelare. Tre män, en av dem bär en kofot.
Det är Claudilles son som bär kofoten. Han har inte velat släppa den ifrån sig vare sig, vare sig till den där utmärglade karln med tre grå testar som vajande antenner på huvudet eller den där fete gubben i träningsoverall som faktiskt inte heller hade mer än tre testar på huvudet även om de strävar bakåt i stället med viss bestämdhet. Han litade inte på någon av de där kufarna. Och skulle det brytas upp några husvagnsdörrar på den här campingen med campingens egen kofot, skulle det göras av någon som var ansvarig och hade vett och just nu var han de mest lämpade till det. Den ende lämpade. Han bär kofoten i högra handen på ett nästan tillkämpat nonchalant sätt.

När de kommer upp på kullen ser de att dörren till Rosies husvagn står uppfläkt på vid gavel. Det ligger några klädesplagg och en handväska utslängda på gräsmattan utanför. Gertrud står och kikar in i vagnen. Det for en fråga genom Torsten Sandströms huvud: "Hur lång kan en en strutshals bli?" Han undrar om det stod något i Rekordboken om den längsta strutshalsen som någonsin mätts upp. Fanns det förresten någon som sysslade med att mäta upp strutshals.
    Just då upptäcker Gertrud dem och drar åt sig sin hals.
   "Jag skulle bara se att allt var som det skulle. " hon låter förorättad. som vanligt. Gertrud hade varit på väg till  tvättutrymmet när husvagnsdörren plötsligt slagits upp, diverse persedlar hade kastats ut och sedan hade Rosie kommit störtande med en blommig necessär under armen och en grön handduk över axeln och nästan sprungit omkull Gertrud och fortsatt in i tvättutrymmet.

De stod alla i en handfallen halvcirkel utanför husvagnen. Claudilles son flyttar över kofoten till den vänstra handen. Gert Den Utmärglade kikar in i husvagnen.
"Har det varit inbrott?"
Torsten Sandström lade en tröstande hand på hans utmärglade axel.
"Nejdå. Men det är inte lätt för dig att veta vart allt ska vara."

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Nu börjar det hända grejor

Populära inlägg