Alla är vackra hos Alice

Att jag inte har skrivit om Alice, som tar hand om vår tvätt i Palma, tidigare beror helt enkelt på att jag tycker att det är lite pinsamt att vi inte tvättar själva utan lämnar in den. Det kan ju räcka med att vara den periodvisa lyxinvandrare man redan är. Jag brukar döva samvetet med att vi i alla fall gynnar de inföda näringsidkarna.

Alice är rund som solen och strålar lika varmt när man kliver in i hennes varmfuktiga tvättinrättning där tvättmaskiner som räcker från golv till tak står och dundrar dagarna i ända. Hon berättar alltid för mig att jag är så smal och snygg, siempre guapa.
Under den korta vägen från vår lägenhet till Alice lavanderie har jag redan hunnit konstatera i de speglande skyltfönstren att jag ser ut som en fetlagd, uttjänt skurgumma som närmar sig pensionsåldern. Jag har också hunnit få dåligt samvete för att jag tydligen har så negativa tankar om skurgummor. Som om det skulle vara något fel att vara skurgumma, hur skulle det se ut om vi inte hade skurgummor. Förresten heter det lokalvårdare.
Så stiger jag in i Alice lavanderia nedslagen över så väl min dåliga kropp som min svarta själ och där står Alice och skiner och formar min figur i luften med händerna så det ser ut som vore jag ett kurvigt bombnedslag.

Vid ett av mina tidigaste besök i lavanderian ville Alice veta mitt nombre när hon skulle skriva på inlämningskvittot. Jag hävdade hårdnackat, bestämt att jag inte hade något nummer. Jag hävdade detta så länge att Alice gav upp och lämnade det fältet tomt. I samma ögonblick som jag klev ut ur lavanderian med mitt halvt ifyllda kvitto fladdrande i handen mindes jag att nombre inte betyder nummer utan namn.
Jag har flera gånger efter denna insident försökt berätta vad jag heter för Alice men det är som om hon inte vill höra längre. Numera skriver hon dit P:s namn på kvittot oavsett om det är han eller jag som lämnar in tvätten. Han var lite mer medelsam än jag från början.
Kanske tror hon att jag är någon hemlig agent som är i Palma inkognito men troligare är väl att hon tror att jag är en smula korkad. Korkad med snygg.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Jag är säker på att hon verkligen tycker att du är vacker för det tror jag också fast jag inte sett dig.
Soldansare sa…
@Skogsnuvan: Tack söta du! :)

Populära inlägg