Obok

En av mina Facebookvänner har fått en sådan där utmaning, eller uppmaning, på Facebook: Han ska lägga upp en bild på en bok utan att skriva någon kommentar, i sju dagar. Inte samma bok alla dagarna, utan olika. 
Ingen har uppmanat eller utmanat mig men jag tyckte det verkade så kul så jag gör det i alla fall. Facebook styr inte mig, det är jag som styr Facebook, liksom. (Och det kan man ju inbilla sig om man har lust.)
Men eftersom jag känner att jag inte kan låta bli att kommentera (läs: pladdra på) om de här böckerna lägger jag en länk till bloggen under Facebook-bilden och det är ju bara på Facebook man inte ska kommentera. Smart, va? Internet styr inte mig, jag styr internet, liksom. 

Bok nummer sex

Den sjätte boken är ett misslyckande och det misslyckandet är helt igenom mitt. Jag gav upp mitt i. Något jag sällan gör. En påbörjad  bok ska läsas från pärm till pärm, om det så är en riktig skitbok det handlar om. En halvläst bok är förslösad tid och så mycket tid har jag inte att jag kan förslösa den. Å andra sidan kan man ju tycka att det är ett sätt att förslösa tid att läsa böcker som man tycker är skit. När det nu finns så många bra.

Nu är bok nummer sex inte en skitbok. Den handlar om en ytterst intressant person som jag aldrig hört talas om  men vill veta mer om. En fräsig, möjligen lite verklighetsfrämmande dam, från en härlig tid, förra seklet. Men jag får inte grepp på berättelsen. Författaren hoppar fram och tillbaka i tiden av skäl som jag inte kan utröna, och vid det här laget har jag totalt tappat greppet om huruvida teaterhändelsen skedde innan sinnessjukhuset eller om sinnessjukhuset hände efter amerikaresan. Och om hon sa det hon sa till systern eller till mannen hon var hopplöst kär i, eller till sin kollega.
Men som sagt det är inte en skitbok. Alla recensenter är i extas. Det är helt enkelt jag som är för dum.

Eftersom jag bestämt mig för att bara skriva om böcker som jag tycker om och aldrig spy galla över böcker jag inte gillar (Det spys för mycket galla som det är) kan jag ju inte lägga ut en bild på vilken bok det gäller. Istället får ni en bild av en av den mysigaste bokhandeln i Palma.







Kommentarer

Populära inlägg