Brinn för livet

Brinn för livet - och beskriv det! 

Det är mottot för den här bloggen. Det är också ett Bodil Malmsten-citat. Som jag i vanlig ordning när jag ska citera inte hittar. Eller, jag vet precis var det står, det står på baksidan av Svartvita bilder. 

Men när jag vänder på mitt exemplar av boken står det ingenting om detta. Det är inte på baksidan av den här boken som det står något om att brinna för livet. Det är på den pocket-version av Svartvita bilder som jag köpte när jag var 17 och först hittade Bodil. 

Åtminstone är jag nästan säker på att det stod där.  Några år senare hittade jag en inbunden version av boken på ett antikvariat. Den är signerad, Bodil har skrivit en hälsning. Bodil Malmsten har rört vid den den boken.  Naturligtvis köpte jag boken. Och i samma veva gav jag bort pocketen och därmed också citatet. 

Brinn för livet- och beskriv det!

Ett bra sätt att leva, tänker jag.  Tag in med full kraft och giv ut med full kraft.

I dag är det Bodils födelsedag. 


Kommentarer

skogsnuvan sa…
Ja det är väl ett fint ord att leva efter men jag har nog alltid varit lite ljum och knappast levt för det rätt tråkiga liv jag levt åtminstone vad det gäller arbetslivet.
Soldansare sa…
Du som känns som en sådan brinnande människa, Skogsnuvan. Det är ju jag som är den där lite ljummet pysande. Men man försöker ju.:)

Populära inlägg