Förmånen att titta på ett hav

Att titta länge på ett hav har en långt mer renande effekt på själen än vad det har på kroppen att bada i det. 

Eftermiddag 

Från vår balkong i Palma  har vi främst utsikt över nybyggnationerna just nu och där har jag varit fullt upptagen med att titta på hur man har lagt ett tätskikt på taket de senaste dagarna. Det har varit riktigt stressigt.

Nu har vi varit på utflykt ett par dagar till St Elm, en liten sömnig badort några mil från Palma. Det är en av mina favoritplatser på ön. Där satt jag nästan hela tiden på hotellbalkongen och bara tittade på havet och nu är jag renare och lugnare i själen än jag någonsin varit. 


Sen kväll

Jag tänker att kanske beror det på det här med ögonproblemen att jag tagit mig tid att sitta här i flera timmar och bli renad. Hade jag kunnat läsa och skriva hade jag känt att jag var tvungen att göra något av detta medan jag satt här, för att ha existensberättigande, liksom. Eller vad det är för något, detta som gör att jag är expert på att skapa mig en massa måsten även när jag inte måste, så att säga. 

Över huvud taget har jag varit ovanligt kravlös under den här semestern, som börjar lida mot sitt slut, inte alls känt att jag borde göra något annat ä  jag gjort.

"Given that we can live only a small part of what there is in us -what happens to the rest" skriver Pascal Mercier i Nighttrain to Lisbon. Ja, vad händer med resten. Kanske är det det jag får reda på nu, när jag inte kan ägna mig åt det som jag tror är min "identitet" lika mycket som jag skulle vilja. Kanske är det där den inre friden finns.


Morgon 

Eller också är det bara någon slags semesterneuros.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Jag gillar havet också om det inte stormar för mycket för då är havet mer skrämmande än den lilla insjön sutaom jag bor vid. Redan första gången när jag var på barnkoloni utanföra Lerkil blev jag väldigt förtjust i klipporna och doften av hav och snäckor och gräshopporna. Ja, av allt som inte fanns därhemma och sedan jag varit utomlands (länge sedan nu) har havet lockat mig väldigt.

Populära inlägg