Förändring

Har skrivit tidigare om mitt favoritkafé. Det enda i stan, tror jag, som inte är omgjort till ett modern coffee house utan är ett gammalt trevligt tantkafé.
Eftersom jag har en ofrivillig motvilja mot förändringar går jag alltid in här med en viss bävan. Kaféet byter ägare ibland och man får alltid oroa sig för vad de har för ambitioner och visioner. Att kasta ut detta gamla möblemang som nog härstammar från kaféets barndom, i början av 1900-talet borde klassas som kriminellt.
Okej, jag måste väl gå med på att vissa förändringar inte är helt fel. Som att de bytte ut den gamla trasiga kyldisken och att jag idag kunde äta en varm smörgås med grillad zucchini, oliver, cheddarost och champinjoner istället för mackorna på torrt rågbröd med gummismakande räkor. Att de hade skruvat i glödlampor i taklamporna så att man såg vad man skrev vid nästan alla bord var väl heller inte så illa. Jag kunde nästa överse med att de hade hittat en liten radio som de hade småskvalande bakom disken. Jag är inte helt omöjlig, med andra ord.

Kommentarer

Populära inlägg