Vårrus!

Jaha, nu har den där Soldansaren som alltid gnäller om att hon aldrig hinner skriva, startat ett nytt projekt. Verkar väl inte särskilt vettigt men nu har hon ju skådat Bob, anat våren och över huvud taget sett ljuset och ville leka lite.

Det började med att jag funderade just kring det här med tiden och skrivandet och kring den gamla klassiska skrivövningen automatiskt skrivande. Den går ungefär ut på att man börjar med en mening, en känsla, ett ljud eller liknande och sedan skriver man utan att tänka efter, utan att lyfta pennan under en bestämd tid. Det går också att bestämma att man ska fylla ett visst antal pappersark på det här sättet om man inte gillar det här med tiden.
Jag tänkte att det måste ju finnas tid i tio minuter varje dag för en sådan övning. Allt annat vore ju orimligt om man nu verkligen vill skriva! Tio minuter! Det var bara att ta sig i kragen och sätta igång.

Jag har också tänkt att jag skulle vilja skriva lite mer "skönlitterärt" än vad jag gör här på bloggen eller i bourgogneboken. Öva mig i att "hitta på" lite mera. Så jag plockade upp två tvillingsystrar i 60-årsåldern, som har legat i mitt "gubbarkiv" och bara väntat på att deras historia ska komma. Dem tänkte jag koncentrera mig på under mina tio-minuters-övningar.

Sådana här automatskrifts-övningar är också väldigt bra för att komma över alla självkritiska spärrar. Man hinner inte med att vara självkritisk, man låter det bara flöda. På det sättet övar man också upp kreativiteten och att hitta, oväntade vinklingar.
Jag behöver verkligen komma över mina pretentioner och höga hästar. För att utmana den låsningen extra mycket bestämde jag mig dessutom för att "offentliggöra" de här övningarna i en blogg om tvillingsystrarna Astrid och Alice.
Så på den nya bloggen http://astridochalice.blogspot.com/ kan man, om man vill, följa mina mycket milt redigerade övningar och Astrid och Alice öden och äventyr.

Och det här var ju en väldigt omständlig och pretentiös redogörelse för att jag har bestämt mig för att lära mig att SLAPPNA AV OCH HA LITE KUL! Typiskt.

PS: Bourgogneboken är inte död. Det ska ingen tro. Jag har bara plötsligt blivit tidsoptimist. Förmodligen är det våren.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Jag tänkte just fråga hur det går med din bok. Jag väntar med spänning på den. Det är rätt 10 minuter varje dag har man tid med. Det är bara det där med lusten.
Jag har ju inga krav på mig själv vad det gäller skriva. Jag skriver bara direkt ur hjärtan för att det är kul.
Du behöver inte ha några krav ¨på dig. Vi ska inte vara med i någon tävling vad jag vet. Så....skriv och njut!
Skatan sa…
Låter verkligen jättekul med de här tvillingsystrarna i min egen ålder. Kanske kan bli mycket igenkänning ...

Låter också verkligen bra med att bara skriva ... rakt ut i 10 minuter utan att tänka för mycket.

Jag skriver i min blogg jag ... och än så länge är jag nöjd och belåten med vad jag får ut av skrivklådan här. Men vem vet. En vacker dag kanske jag också får lust till något annat ... mer fantasifullt.

Kramar!

PS Nu skall jag in till tvillingarna och läsa ... DS

Populära inlägg