I flera dagar har jag känt mig som en manlig, indisk servitör i Paris.

Och det är så lagom roligt, så det är därför jag inte har bloggat så mycket.
Just den här manlige, indiske servitören jobbade på en kinesisk/mexicansk restaurang nära Pigalle i Paris våren 2002. Han var gräsligt förkyld och eftersom han var man var han förkyld på ett närmast demonstrativt vis (och nu blir jag säkert anmäld till JäMo) och snorade och snörvlade i nacken på oss när han tog upp vår beställning. Nös så det rungade ute i köket.
Kanske skulle det vara mer på sin plats att vara lite diskret med sin förkylning om man jobbar på en restaurang?
Kanske vore det allra mest på sin plats att sjukskriva sig?

Huruvida det är på sin plats att sjukskriva sig när man är förkyld och receptionist vet jag inte. Jag har i alla fall inte gjort det, utan med rinnande ögon och näsa och ett serviceinriktat leende betjänat mina...klienter?...som vanligt.
Nu är de flesta av mina klienter hantverkare och de kanske inte är så nogräknade. Eller är det ytterligare en fördom? De har i alla fall varit lika goa och gla'a mot mig som vanligt.

Tyckte för övrigt att kombinationen kinesisk/mexicansk mat var intressant (märkligt? totalt vansinnig?) men Paris är ju nu en gång en världsstad. Fyra år senare (räknat från incidenten med den indiske servitören) åt jag en "norsk sallad" på en italiensk restaurang med en sri lankesisk ägare, bara några gator bort från den kinesisk/mexicanska restaurangen.

Kommentarer

Skatan sa…
Den indiske servitören skulle definitivt hållit sig borta både från köket och gästerna ... tycker jag också men att en receptionist ... i det här fallet du ... skulle behöva vara hemma(om du inte SJÄLV kände för det förstås) vid en förkylning är ju inte riktigt samma sak. Du håller ju inte på med maaat. Till på köpet är du kvinna och vet att man inte snörvlar eller nyser rakt i ansiktet på någon. :-)

Krya på dig!

Kram!
skogsnuvan sa…
Det är klart att arbetar man med mat ska man nog vara hemma när man är förkyld men det är väl som med oss andra. Han tycker väl inte att han har råd och hoppas vara friskare imorgon.

Populära inlägg