Utmanad i min frånvaro

...har jag blivit av Skogsnuvan och nu ska jag väl sent omsider ta mig an denna utmaning. Den var lite klurig på vissa punkter, tyckte jag:

1, Kärleken i mitt liv. Ni som har följt min blogg känner ju P vid det här laget. Mannen med alla de obehagliga sanningarna som har gett mig en spark i baken åt rätt riktning så många gånger. Det finns ingen som gör mig lika oxtokigt arg som den karln. Och ingen som fått mig att göra så mycket roligt som jag aldrig hade gjort annars. I går var det 12 år sedan vi flyttade ihop, by the way. Det var förresten han som, när jag höll på och tvekade och funderade, sa "Det är väl klart att du ska ha en blogg!!" för ca 2,5 år sedan. Och det hade han ju rätt i.

2, Min favorit färg är: Rött och gult, kan inte välja mellan dem men det ska brinna.

3, Jag är fantastiskt glad när jag rullar (bilen rullar, jag rullar för att jag är i bilen, inte av någon annan anledning!) ombord på färjan till Kiel på väg till Bourgogne den första semesterdagen, när jag skriver och det går bra och ibland bara så där, av ingen anledning alls annat än att det är rätt så härligt att leva.

4, Jag vet fortfarande inte ens var jag ska börja när det gäller att tala om sånt som jag inte vet. Tycker jag vet mindre och mindre samtidigt som jag blir klokare och klokare, liksom... Jag blir aldrig så tvärsäker som jag var när jag var 18. Eller som jag inbillar mig att jag var när jag var 18, är faktiskt inte så tvärsäker på att jag tyckte att jag var så tvärsäker då heller. Har för övrigt lite svårt för tvärsäkra personer. Men det var ju inte det som var frågan...

5, Min dröm är att sitta i min vildvuxna muromgärdade trädgård i Beaune och skriva utan att behöva tänka på att försörja mig, att ta min klassiska dramatenvagn på lördagsförmiddagarna och ge mig ut på marknaden för att fylla den, vagnen, med grönsaker, fisk, kött, kryddor, sitta på kafeerna och titta på turisterna i godan ro utan att vara på väg någon annanstans.

6, Jag tror...på människans kraft och förmåga att ta kommando över sitt eget liv.

7, Jag kommer förmodligen aldrig...att skaffa barn... i övrigt är jag lite försiktig med sådana uttalanden, brukar oftast få äta upp dem. "Jag kommer aldrig att...", alltså. Det har med det här med tvärsäkerheten att göra också. Sen kommer jag förmodligen aldrig att hamna i den situationen att jag inte behöver jobba för att försörja mig heller. Åtminstone inte före pensionen.
Så mycket för min kraft och förmåga att ta kommando över mitt eget liv.

Jag utmanar:
Liselotte

Kommentarer

LL:s blogg sa…
Oj... - vet inte hur många Lise-Lotte du känner, men jag får en känsla av att det är mig du syftar på... :D
Trevligt iaf att läsa hur du tog dig an utmaningen!!
Skatan sa…
Vad roligt att läsa om dig själv ... och så får man "ytterligare kött på benen".

Tar du inga lotter förresten, är med i Postnummerlotteriet eller köper trisslotter då och då.

Det kan ju hända under ...

Eller hur!

Kram!
storabh sa…
Sexan är viktig!

Populära inlägg