Orden kommer alltid tillbaka

Har nu bökat i en dryg timme för att försöka få det här inlägget att låta något mindre pretentiöst och förmätet men det går inte. Det är helt enkelt ett pretentiöst och förmätet inlägg, det får ni finna er i. (För att jag skulle låta bli att publicera det verkar ju inte vara ett alternativ.)


Orden kommer alltid tillbaka, om man en gång haft dem, skriver Loll som en kommentar till förra inlägget.


Men hur ska man våga lita på det?


Min stora skräck är att om jag inte underhåller det där flödet, sipprandet, droppandet, så sinar källan. Jag har ingen som helst tillit till den där ...förmågan. Ingen alls.


Sen kan man ju fråga sig varför det skulle vara en sådan katastrof om det upphörde. Varför det ska formuleras så förbannat hela tiden. Jag menar, det finns ju massor med människor som lever riktigt lyckliga och rika liv utan att skriva. (Det finns till och med folk som lever lyckliga och rika liv utan att läsa!)



Man måste inte ha ord och tankar inombords hela tiden, skriver Linda. Och det kan kanske vara riktigt nyttigt att inte hela tiden snurra runt en massa saker i huvudet. Någonstans i den förnuftiga delen av mig känner jag att jag kanske...kanske, borde öva lite på att bara ha det tyst ibland.


Men det är det där att rörelsen är så viktig. Rörelsen i huvudet. Det finns inget som får mig att känna mig så levande som när det snurrar formuleringa och idéer hit och dit, som när jag sitter och flyttar omkring de här formuleringarna på ett papper eller en skärm, byter ett ord här ett ord där.
Och man vill ju inte vara död.

Skogsnuvan tycker att jag ska skriva klart bourgogneboken och det tycker jag också men den ligger stum i sin pärm den också för tillfället.

En seg och trög dikt har jag skrivit, dock. Den får bli "veckans dikt".

Fast när jag tittar på den känns den inte alls klar. Kanske borde jag ha en liten snärtig slutkläm på den?

Nå, jag har ju formulerat mig i alla fall.

Jag skriver, alltså finns jag. Och då kan jag ju sova lugnt i natt.

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Absolut inget fel på ditt inlägg. Jag tycker att du har alldeles för stora krav på dig själv.
Du är bra. Du har det. Du kan skriva väldigt bra. Det är en gåva du har. Sluta kritisera dig själv och inse hur bra du är istället Kram
lisbeth sa…
Klokt av dig att skriva det du vill. jag trodde att en öppen blogg utan tema fick användas så. Jag skriver när det kommer aldrig annars. Då får det vara
Ha det bra
Skatan sa…
Jag känner också som du skriver det här ... en skräck att "sina" om jag inte underhåller flödet. Och att inte skriva och att inte läsa ... som för mig är en så viktig och så stor del av själva livet vore alldeles förskräckligt. Jag förstår helt enkelt inte hur man kan låta bli. Framför allt hur man kan låta bli att läsa. Förresten har jag hört att vid vissa former av stroke kan ens språk försvinna, orden finns inte där. Kan man tänka då? Utan ord? Och läsa ?

Men du behöver verkligen inte oroa dig för HUR du skriver för du skriver så himla bra ... den förmågan kan du aldrig tappa ... om inte en riktigt stor olycka som en viss typ av stroke skulle drabba dig ... Nej fy för den lede vilka tankar som poppade upp här nu då.

Ha det fint i augustisommaren ... och KRAM!

Populära inlägg