(Eld)klotter

Måndag är vatten och fredag är vin, så sjung hej och hå för en uslingsmedicin!
Citerar Persons Pack så här på söndagkvällen.

- - - -

Har varit i Stockholm över helgen och bland annat tittat på dockskåpen på Nordiska museet. Bland alla nyårslöften jag alltid sätter upp varje nyår, nyårslöften som gäller både högt och lågt kan jag säga, så har löftet till mig själv att skaffa ett sådant där pampigt dockskåp funnits med i flera år. Ännu har jag inte uppfyllt det löftet. Heller.

-----

Citerar Bodil Malmsten, eftersom jag just nu lever i en nyvaknad besatthet av Bodil Mamsten(s ord):

Man behöver inte ens dö för att ta död på sin värld, det räcker med att försöka skriva ner den.


Att skriva är att trasa sönder spindelväven, att skriva är att skrubba bort den lysande daggen med tagelborste.

Citaten är tagna ur Priset på vattnet i Finistère där huvudpersonen håller på att kämpa med att skriva en bok om sitt första år i Finistère.
Eftersom jag håller på att skriva en bok om Bourgogne (som inte alls liknar Priset på vattnet... och som inte alls skrivs för att jag är besatt av Bodil Malmsten, utan för att jag är besatt av Bourgogne) vet jag att det är sant det hon skriver. Jag vet också att det kan vara tvärtom.
Att skriva kan vara att få gråheten att börja gnistra också.

----

Nu ska jag gå och byta tvätt i tvättmaskinen.
Hade detta skett när jag var som mest Malmsten-manisk hade jag kunnat skriva en dikt om det. Kanske skulle det ha hängt samman med att jag då var ganska nyligen flyttad hemifrån och att bära en tvättkorg till tvättstugan fortfarande var en symbol för min frihet.
Förunderligt hur totalt jag har glömt bort att det kan vara så...

Kommentarer

Lise-Lotte sa…
Tycker absolut att du ska skaffa dig ett dockskåp. Har ett svagt minne av att du inte tilläts möblera ditt dockskåp som du ville när du var liten?! Men nu kan du "möbla" på bäst du vill.
skogsnuvan sa…
Hur man har det beror på hur man tar det. Kom osökt in på tanken när du pratar om tvättstugan.
Jag skulle också vilja ha ett sådant där dockskåp även om jag är för gammal att leka med dockor (nej föresten varför blir man för gammal för det)
Lisbeth sa…
Nära vi krockade i Stockholm. Jag valde mellan Nationalmuseet och Moderna museet. För mig blev det den moderna. Till veckan ska jag tillbaks och nu måste jag ju bara gå och se dockskåpsutställningen.
Ha det fint
Kram

Populära inlägg