En kula i taget


Utanför Lindos Market som låg mitt emot vårt hotell på Rhodos stod en vit van större delen av dagen. Den tillhörde en av affärsinnehavarna, den fruktansvarige efter vad det verkade. Han var en äldre man med stor mage under en ljusblå skjorta. Under större delen av dagen satt han i bakluckan av bilen och slängde med ett radband. Framåt kvällen kunde det hända att han reste sig och flyttade persikor från en låda till en annan. Men större delen av dagen satt han alltså i bakluckan av sin bil. Satt där och satt och verkade vara nöjd med detta. Liksom det där paret utanför muslimska biblioteket.

Jag köpte ett sådant där radband i en kiosk vid en av portarna till Gamla stan för att det skulle påminna mig om det där lugnet, den där förmågan att bara vara där man är, på en plats i taget, sitta där man sitter. För att jag skulle kunna ta på den känslan. Jag vill öva på det där.
Nu kommer jag väl aldrig att nöja mig med att bara sitt rakt upp och ned på ett ställe utan att göra något alls. Men att vara på en plats i taget, koncentrera sig på en sak i taget, ta en kula i bandet i taget.
Det borde väl gå att lära sig?



Kommentarer

Loll sa…
Det kan man och jag tror till och med att radbandet kan hjälpa till. Rulla tumme är en beprövad metod också. Sitta ner på en plats och rulla tumme en stund om dagen. Kan göra under med rastlösheten! Lycka till och kram!
skogsnuvan sa…
Kanske man kan lära sig det men det är svårt.
Vi försöker i meditationsgruppen men som sagt, lätt att tankarna trillar iväg på det som varit och det som kommer. Att vara endast i nuet DET är svårt.

Populära inlägg