Mindfullness - Nu jävlar!

Det stundar yogadag på mitt gym. Ett av passen heter Mindfullness.
Mindfullness, detta fenomen som jag har skrivit om och raljerat över och snöat in på, utan att egentligen veta riktigt vad det är.

Mindfullness är att uppmärksamma verkligheten, nuet och andra människor genom en stark sinnesnärvaro. Står det i tidningen Skriva nr 6 2012.
Jaha.
Det är väl dags att jag tar reda på vad det är jag rajljerar om, kanske. Att äntligen uppleva den där mindfullnessen i verkligheten. (...uppmärksamma [...] andra människor genom en stark sinnesnärvaro. Gud, tänk om man måste röra vid främmande människor!)

Nå, friskt vågat! Jag tänkte anmäla mig till det där passet. Det verkade en smula komplicerat att boka över nätet, jag trodde mig sakna både användarnamn och lösenord, så jag ringde helt enkelt upp gymmet och frågade om det inte gick att boka över telefon. Det gjorde det inte.
- Du bokar på nätet som vanligt! sa ynglingen i andra ändan av luren.
- Hur då som vanligt? Jag har har aldrig bokat pass förr och har inget lösenord.
- Du fyller i mailadress och sedan månad och dag.
- Vilken månad och dag? frågade jag dumt.
- När du är född.
- Aha.
När jag nu ändå hade gjort klart att jag var lite korkad kunde jag ju fortsätta så jag frågade:
- Vad är det för någonting egentligen? Måste jag stå på huvudet?
- Nja..., svarade Ynglingen. Det är nog inte så svårt. Det är frid i själen och annat sådan där yogasnack.

Frid i själen. Det är ju inte så svårt.
Och i helgen smäller det. Då ska jag få frid i själen. Femtio kronor kostar det och det skänks till en cancerfond. Jag uppfattade inte riktigt till vilken cancerfond men jag är stark motståndare till alla typer av cancer så det är kanske inte så viktigt.

Inte lyckades jag logga in och boka på nätet i första försöket heller. Vi var inte överens om månad och dag datorn och jag. Jag fick beställa ett nytt lösen. Kände bara irritation i själen när jag bokat klart. Men det kommer ju som sagt att gå över i helgen.

Kommentarer

Loll sa…
Väntar med spänning på rapport från din helg med Mindfulness!
Skatan sa…
Det kommer att bli spännande att höra hur det var. Jag har köpt böcker om mindfulness ... försökt ett tag att bara vara närvarande när jag diskar t ex ... men sen var det klippt. Jag verkar vara en för rastlös typ så det vore nog nyttigt att VERKLIGEN anstränga sig att försöka.

Kram!
skogsnuvan sa…
Lycka till Inte så enkelt. Det vet jag som håller på med meditation och det är lätt att tankarna glider iväg

Populära inlägg