Pynt

Mina grannar har börjat julpynta sin balkong. Än har inte den meterhöga trädgårdstomten gjort entré men de har köpt en ny lykta. Det är en lykta i gammaldag modell, typ gatlykta från gasljustiden. Inne i lyktan sitter en lampa som ömsom blinkar blå, ömsom röd, ömsom grön.
En gång hade de en stor plastsvan på balkongen.
Jag gillar mina grannars smak.
Har man en lifesize plastsvan på balkongen har man inte det för att man vill följa en trend, en inredningsnorm (ljust & fräscht, minimlalism osv). Man tänker inte: "Det ska ju vara lifesize plastsvanar nu, så det är väl bäst att vi också skaffar en."
Har man en plastsvan på balkongen är det för att man tycker att det är snyggt med plastsvanar. Och det gillar jag! Man har valt själv! Heder åt mina grannar!

Själv är jag inte någon julmänniska. Det är för mycket normer att leva upp till och jag räcker aldrig till. Det jag ser mest fram emot den här julen är att sjösätta min nostalgikalender här på bloggen. Häng med, säger jag bara!
Nära och kära kan jag umgås med under mer avslappnade former under resten av året. Det är därför jag inte ser fram emot det särskilt inför julen.

Kommentarer

Loll sa…
Ser fram emot din nostalgikalender - nostalgi är allt för underskattat - ett mycket skönt känslomässigt häng enligt min mening! Good on you!
skogsnuvan sa…
Jag är en julfreak som älskar julen och allt pynt. Min bror är ännu värre Han sover till och med med tomteluvan på redan från lucia.
Lisbeth sa…
Kikar in och läser tillbaks i din blogg. Ser att det är ömsom vin eller vatten eller ska man säga svart eller vitt. Tyckte det lät trevligare med vin och vatten. Vet du jag får klåda av blinkande ljus inte på riktigt förstås men jag ogillar det. Inser att jag gillar det traditionella bättre. Kan jag ha blivit gammal? Nej det är jag inte men mitt i mot där jag bor blinkar det från två olika balkonger i olika färger och i olika takt. Känner att persiennen kommer att var nere mycket under nästa månad
Sköt om dig
Kram från mig till dig
Skatan sa…
Jag skulle också uppskattat dina grannar. Av precis samma skäl. Vet du ... jag har trädgårdstomtar på landet ... TVÅ stycken ... och Mannen skrek först rakt ut men sen förstod han att det inte var förhandlingsbart.

Jag har sett lite förvånade miner under årens lopp :-)

Ser fram emot din kalender.

Kram!

Populära inlägg