Sanningen om saffran
Flera gånger under december månad besökte jag olika apotek. Så gott som varje gång blev jag av expediten tipsad om att det var extrapris på saffran och varje gång svarade jag:
"Nja, jag tror att jag väntar lite med det där."
varpå expediten ängsligt påpekade att på fredag var det ordinarie pris igen.
Själv var jag inte särskilt orolig. Hittills har jag väntat med att baka saffransbröd i 40 år och det är inte helt osannolikt att jag kommer att vänta i 40 år till.
Jag kan tänka mig att många undrar varför jag inte bara säger nej tack utan påstår att jag ska vänta. Det undrar jag också.
Detta att jag inte bakar saffransbröd är inte ett ställningstagande, det har att göra med att jag har ett svenskt förhållningssätt till tiden och inte ett franskt. Hade jag varit fransos är det mycket möjligt att jag hade bakat saffransbröd och således haft nytta av apotekets förmånliga erbjudande. Fransmän har nämligen en förmåga att vara i nuet och fokusera på en sak i taget medan svenskarna hela tiden är på väg någon annanstans och därför inte hinner någonting.
Tyvärr är jag mycket svensk i min tidsuppfattning och ständigt ett par steg före mig själv. Det är emellertid lite oklart vart jag är på väg, men det verkar inte vara mot saffransbrödsbakning.
"Nja, jag tror att jag väntar lite med det där."
varpå expediten ängsligt påpekade att på fredag var det ordinarie pris igen.
Själv var jag inte särskilt orolig. Hittills har jag väntat med att baka saffransbröd i 40 år och det är inte helt osannolikt att jag kommer att vänta i 40 år till.
Jag kan tänka mig att många undrar varför jag inte bara säger nej tack utan påstår att jag ska vänta. Det undrar jag också.
Detta att jag inte bakar saffransbröd är inte ett ställningstagande, det har att göra med att jag har ett svenskt förhållningssätt till tiden och inte ett franskt. Hade jag varit fransos är det mycket möjligt att jag hade bakat saffransbröd och således haft nytta av apotekets förmånliga erbjudande. Fransmän har nämligen en förmåga att vara i nuet och fokusera på en sak i taget medan svenskarna hela tiden är på väg någon annanstans och därför inte hinner någonting.
Tyvärr är jag mycket svensk i min tidsuppfattning och ständigt ett par steg före mig själv. Det är emellertid lite oklart vart jag är på väg, men det verkar inte vara mot saffransbrödsbakning.
Kommentarer
Kram
God fortsättning och kramen på dig i stugvärmen.
Saffransbröd är för övrigt gott. Riktigt gott.
Ha det så gott.