Lust och fägring

Vanligtvis så här års sitter jag och skriver på balkongen i Palma lyssnar till de olika Palma-ljuden: gastubsmannens skärande tuta, gatsoparna och barnen i Svenska skolan som övar på sin årliga musikal. Nu har jag haft några semesterdagar och suttit på altanen här hemma och skrivit. Det har också gått bra. Lite mer utryckningsfordon bara. Och fullt med humlor i den blommande häcken av okänd art.

Jag har bestämt mig för att resten av året får jag "lustskriva". Jag får göra precis vad jag vill, hoppa mellan olika projekt om jag vill, börja nya. Jag firar att jag avslutat mitt Bourgogneboksprojekt med att inte binda upp mig med något nytt projekt. 

Naturligtvis har jag ändå bestämt mig för ett nytt projekt. Det är så jag jobbar. När jag väl bestämde mig för att strunta i att göra bok av Bourgogneprojektet och istället klippa ner det och göra flera blogginlägg började jag jobba ännu mer för att få ihop det till en bok. När jag väl bestämt att alla kapitel skulle vara fristående och inte sträcka sig tillbaka till de föregående eller framåt till nästa satte jag igång och slet hårdare än någonsin att få ihop en röd tråd. 
Så nu har jag suttit på altanen och njutit av mina prunkande blomlådor och "lustskrivit" på min nya bok. Den kommer att handla om en till utseendet rätt så oansenlig diktsamling. Det kanske inte låter så spännande men det är det. Inte minst för mig, eftersom jag inte riktigt vet vad som kommer att hända än. 

Hoppas att ni också har en trevlig midsommar!


Kommentarer

Populära inlägg