Den moderna magin

Mitt förhållande till datorer och Internet är en stor ironi i mitt liv. Jag har ju tidigare skrivit om hur jag under gymnasieåren tog ett nästan religiöst avståndstagande från datorer i alla former och uttryck (Nu ska det gå att trycka på länken Gamla bloggen och där klicka sig fram till ett inlägg som heter Fler ideal från förr, publicerat 081025, där man kan läsa om detta. Om man nu inte har något annat för sig.) När det började talas om Internet i medierna var jag fortfarande skeptisk och muttrade något om att "nu kommer folk bara att sitta inne i sina lägenheter och glo i burkar istället för att umgås med varandra". (Jo, något sådan var det faktiskt.)

Som om jag vore någon stor umgängesmänniska. Som om jag älskade att frottera mig i stora sällskap och vandrade från fest till fest, ständigt med en mobiltelefon tryckt mot örat evigt pratande (Mobiltelefonen tog jag förresten också länge religiöst avstånd från. Numera tar jag avstånd från den fasta telefonin men om det är ett religiöst avståndstagande vet jag inte just.). Som om jag inte själv vid denna tid satt ensam i min lägenhet och glodde i en burk (tv:n) och kände mig som en kuf som inte visste hur man gjorde när man umgicks med människor och som sa till sig själv att hon inte ville umgås med människor.

Nu har jag avfallit från min religiösa tro, välkomnat databurken med öppna armar och skriver saker som att "Gud har givit oss datorn som gör det lättare att ha kontakt med varandra". Och jag känner mig mindre kufig än någonsin. Jag är fortfarande inte någon stor umgängesmänniska och är fortfarande inte så förtjust i stora sällskap eller fester men jag har i alla fall insett att jag är betydligt socialare än vad jag trodde att jag var. Både i och utanför burkvärlden.

Kommentarer

Martina sa…
Det funkade inte nu heller. Men jag tog bort "blog.php" från länken och då funkade det :)
Liliann sa…
Promenerade hem i går i fantastiskt vinterväder njöt i fulla drag....av de människor jag mötte gick nio av tio och pratade i mobiltfn......de fyller naturligtvis sin funktion men det måste vara jobbigt att alltid vara nåbar eller vad tror du? Jag har nog kvar lite av antimobilkänslan bär den inte med överallt...
Må Väl
Skatan sa…
Mot mobiler är jag ... i fel sammanhang som i tåg, på tunnelbanan och allmänna platser där andra kan störas och störs (jag) men visst är datorn ett under. Min äldsta dotter som bor i Skåne berättade att sedan hon "gått med" i Facebook hade hon fått kontakt med massor av gamla vänner och klasskamrater som hon naturligtvis aldrig annars (annat än på reunion-träffar) kanske fått kontakt med och hållit den.

Kramar!

Populära inlägg