Har ni märkt att det är os?

Jag hör ju nu inte till de rabiataste av motståndare till idrottsevenemang. Det kan vara lite småtrevligt att titta på en skidtävling eller två, lite curling. Men jag kan inte riktigt förstå varför vi är så villiga att stå på huvudet och vrida oss i spiral så fort det kommer till sport.
Varför måste SVTs övriga programutbud helt slås ut bara för att det pågår ett OS?
Varför är det ok med reklam i kanaler som annars driver en massiv ”reklam”-kampanj för sig själva som den ”fria” tv:n, bara för att det är OS, eller ett annat sportevenemang?
Och varför blir det ramaskri när man bryter för reklam i en hokeymatch (tror att det var 3:an som begick denna dödssynd en gång i tidernas morgon) medan vi bara gapar och sväljer när de strimlar sönder filmerna?
Varför går det snabbare att få uppehållstillstånd om man är elitidrottare än om man riskerar att få skallen skjuten i bitar i sitt hemland?
Varför hyllas skattesmitare som folkhjältar bara för att de hoppar högt eller långt eller åker skidor bra?
Varför gråter folk av rörelse när folk de inte känner kommer först i mål efter ett skidlopp? Och varför satt jag där själv i soffan och hojtar upphetsat under herrarnas skiathlon i lördags. Nu hejar jag ju dessutom på ett mycket kvinnligt vis och tycker att "han kan väl få en medalj han verkar ju så trevlig". Av den anledningen hejar jag alltid på Anders Södergren. Nästan oavsett om han är med och kör eller inte.

Kommentarer

Skatan sa…
Jag med :-) !

--- hejar på de "gulliga" och så på Kalla och Anna förstås (glömde efternamnet i brådrasket) ...

Men men ... jag håller med dig. Varför skall man behöva ställa sig dessa varför-frågor vid de här stora sportevenemangen som OS och VM och ... överhuvudtaget. Varför skall allt annat få stå tillbaka ... varför ...

Kramar!
Linda sa…
Jag har också funderat på det där! Vi läser precis om antikens Grekland på SO:n i 7:an, och redan där ser man ju tendensen.
Det finns ju ganska gott om andra bragder i vårt samhälle som åtminstone jag tycker är mer beundransvärda än att åka fort eller jaga in en puck i ett litet nät.
Människan är ett konstigt djur.
skogsnuvan sa…
Hörde att man sa att det låg i människans gener att vi ville titta på sport. Skulle tro att det var en karl som hittat på det. Idrottsmän som dopar sig, ishockeylag och fotbollslag som köper spelare från alla håll. Idrottsmän som går före i sjukhusköer. De lag som har mest pengar köper bästa spelare. Vilket skit. Jag blir så less.
storabh sa…
Ja, för fan. Å det här betalar vi licens för. Nej, en sportkanal ska det vara, som dom som vill titta får betala för.
Har du en hjärna som en klen en, så tittar du på olympiska spelen!
( Bryssel-85)

Populära inlägg