Flöde

Det har som sagt hänt något mycket märkligt med mig rent mentalt. Detta vintermörker och kylan och kulenheten som brukar suga mina ben rena på all form av kreativitet har rakt motsatt verkan på mig i år. Jag har till och med köpt nya färgpennor och ska ge mig till att måla. Det brukar annars göra mig väldigt frustrerad och irriterad. Ja, inte målandet i sig utan sen när man kliver ur själva skapandet och ser vad det blev. Men jag håller på att jobba med det där: Slappna av och njuta och inte spänna mig och göra njutning till plåga. Att klara av att måla utan att bli vansinnig är den yttersta prövningen.

Har dessutom plockat fram bourgogneboken som har legat i någon slags träda i sin pärm ett bra tag nu. Nu ska vi ta tag i det här! Den är ju för fan nästan klar. Men där började jag ju genast att fundera förstås: Varför skriver jag det här? Vem vill läsa det här och till vad nytta? Varför kan jag inte bara acceptera att den här boken förmodligen inte kommer att städa upp i Afghanistan eller lösa integrationsproblemen i Sverige, och nöja mig mig med att skriva för att det är roligt!

Men flöde har jag som sagt just nu och har även dammat av den urgamla diktsamlingen, som också är nästan klar. För fan. Där blir jag faktiskt förvånad att det är så mycket som jag tycker är bra fortfarande fast den har harvats på i nästan fyra år. Som om inte detta är nog har jag försökt sparka liv i Astrid&Alice som har levt så där lite på halvfart de senaste månaderna. Lika bra att göra allt på en gång innan man kallnar...

I kväll håller vi oss varma med tre tvålfagra fransmän:

Kommentarer

storabh sa…
Skit i bourgogneboken, ta fram bourgogneflaskan i stället!
skogsnuvan sa…
Du vet ju att jag väntar med stor spänning på din bok men jag har inte velat tjata på dig om den.
Sätt igång nu och gör den klar. Vem sjutton begär att du ska lösa världsproblemen med att skriva en bok. Det gör ingen. Du måste sluta att ha såna obeskrivligt höga krav på dig själv. Kram
Skatan sa…
Världsproblemen får andra lösa ... jag håller med Skogsnuvan ... det vore kul om du fick den färdig och utgiven. Jag läser just nu en bok av en annan bloggvän ... en stark bok om hennes liv och hennes utbrändhet och hur hon "kom igen". Den är utgiven på ett bokförlag som heter Axplock ... men det finns ju Vulcan och andra. Vad fint det blev härinne med det blåa ... och tydligare också. Även om höstträden var fantastiska.

Jag gläder mig åt din häftiga kreativitet.

Kram

Populära inlägg