Det börjar vitna

Så där ja, då har vi klarat av julhelgen och kan koncentrera oss på årets bästa högtid; Nyår!
Jag älskar Nyår!
Nyårsafton, när allt det gamla sprängs bort med färggranna raketer och Nyårsdagen, tyst och vit när ett helt nytt år ligger framför oss som en vacker anteckningsbok med bara vita, oskrivna blad, där du kan skriva precis vad du vill.

Nu är det tid att plana ut och ta mark i ett vitt landskap utan några spår och fläckar, utan några tveksamheter eller felskär.
Nu är det tid att andas djupa andetag i detta vita landskap. Att ta ut den nya riktningen, ta avstamp och flyga vidare.
Nu är det den där tiden när allt är möjligt igen.Det är listskrivandets tid och planerandets. Min älsklingstid på året.


så skrev jag på bloggen förra året och jag tyckte att det beskriver läget så bra att jag återanvänder det i år igen. Som för att förstärka symboliken har det faktiskt kommit snö i ett tunt lager över marken. Lagom så man kan spåra i det.

Nu har väl inte 2014 varit ett så dåligt år att det behöver sprängas bort. Tvärtom. Förra året var jag lite orolig över mina nyårslöften. Jag är en sådan som brukar avge mängder av löften, det ena flummigare än det andra, men förra året var de oroväckande få. Och oroväckande konkreta. Jag var lite rädd att jag hade tappat tron på... ja, det flummigas möjlighet, helt enkelt. Gör man det blir man förtorkad i hjärnan och själen och blir man förtorkad i hjärnan och själen är det ute med en.

Men sanningen är den att i år är det första gången jag lyckats uppfylla ett nyårslöfte! Mitt enda och konkreta nyårslöfte inför 2014 var att jag skulle gå ned tio kilo under året. Och det har jag gjort. Jag har faktiskt gått ned hela 14 kilo och är odrägligt mallig över detta. Jag är odrägligt mallig över att jag har gjort detta utan att anamma några dieter; ingen 5-2, ingen LCHF. Jag har inte ens gått på Viktväktarna, som jag annars tycker verkar ha en ganska bra idé kring ätandet. Jag har helt enkelt bara lagt om kosten, minimerat sockret och i övrigt ätit nyttigare; mycket fisk och grönsaker. Möjligen kan man förskräckas över hur dåligt jag uppenbarligen åt tidigare, men den biten sprängde jag ju bort förra nyårsafton så det är borta.


Eftersom det gick så pass bra förra året tänker jag göra samma sak i år. Även i år har jag bara ett nyårslöfte, det är konkret och jag tänker inte tala om vad det är. Sedan har jag unnat mig en underkategori som heter Ambitioner. Där har jag sorterat in flummigheterna, bara för att hålla mig själv vid liv, liksom. Men även de är formulerade på ett ganska konkret sätt den här gången.
Det ska bli spännande att se hur det går.

Kommentarer

Anonym sa…
Det var minsann en väldig bedrift och utan konstigheter. Det har du verkligen gjort bra. Skulle tro att ditt nyårslöfte är att skriva klart din bok eller???
Jag har inte gett något löfte än men kanske kommer jag på något
Soldansare sa…
Tack Sofie! Eftersom jag upptäckt att det går bäst om jag inte berättar vad mitt nyårslöfte är så kan jag inte svara ja på din fråga. ;)
Gott nytt år på dig!

Populära inlägg