Svart istället för gyllengrönt

I går var det meningen att jag skulle jobba med Bourgogneboken. Jag skulle peta lite i ett kapitel

som handlar om att stridigheterna i regionen Bourgogne numera ligger långt tillbaka i tiden och att

platsen nu är idyllen in spe. För att göra en mycket kort sammanfattning. Jag skulle ha huvudet fullt

med gyllengröna bilder med en eller annan vit ko stillsamt betande mitt i alltihop.
 
    Och så blev alla bilder från Frankrike svarta bilder.  Som jag skrivit tidigare i det där kapitlet "Kontrasten mellan idyllen in spe och en sådan utstuderad ondska blir nästan för mycket."  
Det blev inget skrivet. 
    Men vad ska man göra en sådan dag. Vad kan man göra. 
   Jag städade förrådet. Inte för att detta gör världen bättre för någon annan  än mig, som haft det som ett svart moln över huvudet länge. Jag kånkade och bar och släpade och slet för att liksom bli av med frustrationerna och min dåliga nacke och min dåliga rygg gick naturligtvis sönder. Det gjort ont överallt samtidigt som jag var närmast sjukligt glad över att få ordning i förrådet (Allt eftersom kvällen led sjönk glädjen undan och värken steg, men i alla fall.) 

På kvällen hade vi planerat att gå ut och äta på en av våra favoritrestauranger i närheten. Jag hade redan börjat se råbiff och libanesiska viner framför mig när vi plötsligt tittade till på akvariet och insåg att något var allvarligt fel där. Fiskarna såg inte alls ut att må bra. Så istället blev det akutinsatser med vattenbyte och pumprengörning, vilket tog flera timmar. 
   Av råbiffen blev det en hamburgare på en kolsvart MacDonaldsparkering mitt i natten, medan vi lyssnade på radioteatern och Strindbergs minst spelade drama Svanevit. 
Ett bisarrt slut på en bisarr dag. 
 

Kommentarer

Loll sa…
Ja, shit. Vissa dagar ville man helst sudda bort ur kalendern. Kram!
skogsnuvan sa…
Visst är det konstigt att det sällan blir som man tänkt. Mitt bloggnamn Det ska vara lätt att leva är det rätt svårt att leva upp till minsann. Jag hatar snön som vräker ner och gör det blött och halt och mörkt och jag kan inte ens se ner till sjön längre. Nu har jag kastat mig i soffan tillsammans med hunden Jack och lyckats hitta en gammal Åsanissefilm som jag visserligen sett men som får mig att skratta i alla fall. Tänt i braskaminen och kokat kaffe till mig och Kinabror. Här tänker jag ligga och tjura till det gått över. Hoppas du mår bättre nu. Man ska inte förta sig men du har i alla fall ett fint förråd det är mer än vad jag kan säga.
Lisbeth sa…
Livet gör inte alltid som man vill. Tycker din skildring är så nära verkligheten som man kan komma. Känner känslan av att vilja skriva men inte få till det. är det då man kar skrivkramp? Svar till dig är att doktorn skrev ut medicin utan att träffa mig eller klämma på magen
I går var jag där så fortsättning följer
Ha en fin vecka
Kram

Populära inlägg