Vad hände sen? Kapitel 4

Den Svarte Riddaren och Tyskarna

Sivert, gemenligen kallad Den Svarte Riddaren på den tiden då han befann sig på en viss camping vars värdinna han sällskapade med, står lutad mot sin motorcykel intill en imbissvagn på en rastplast vid autobahn. Några tonårstjejer, medtvingade av sina föräldrar på husvagnssemester tittar stjärnögda på honom och fnittrar.
   Det är när han fjädrar sig som värst för de där småtjejerna som det svänger in en husbil som han tycker sig känna igen på parkeringen. 
   "Fast", tänker han, "alla husbilar ser ju likadana ut" och så blinkar han lite åt de där blonda tonårsbrudarna. 
   "Skulle ni inte tycka att det var roligare att åka med mig på den här," han klappar på bönpallen, "än att åka runt i en sådan där konservburk." Tjejerna bryter ihop av fnitter. 
 Men Sievert har fått annat att titta på. Han tittar på den blonda och solbrända unga kvinna som kommer störtande ur den nyanlända husbilen. Hon rusar rakt emot dem och kastar sig upp på bönpallen på Den Svarte Riddarens motorcykel.
  "Schenll fahren, bitte!" ryter hon vilt.
Visst känner han igen henne, det är ju den där unga tyskan som bodde med sin lika blonda och solbrända pojkvän i en husbil på Claudilles camping.
   "Schnell zur Hölle!" skriker hon nu och han undrar om han ändå har tagit fel, för den väna och snälla kvinnan på Claudilles camping skulle aldrig svära till honom på detta sätt. Men nu får han se hennes blonde och brände pojkvän på väg tillbaka från toaletterna och honom känner han igen. Kvinnan sliter vilt i hans arm och nu kopplar han plötsligt vad det är hon vill. Han flinar till, slänger sig upp på motorcykeln och far i väg mitt framför ögonen på den solbrände tysken. Som genast förstår vad det handlar om, ger upp ett ilsket vrål och kastar sig in i husbilen för att sätta iväg efter dem, som om husbilen vore en Formel 1 bil.
Sivert ger upp ett föraktfullt skratt när han ser det och vrider på gasen. Med ett vrål försvinner en svart riddare och en solbränd tyska sicksackande mellan långtradarna på autobahn med en av ilska knallröd tysk rytande i en husbil efter sig.

-----------
Förra året hade jag en practise som gick ut på att jag varje fredag klockan 15 skulle publicera ett inlägg som handlade om några figurer på en camping. Inlägget baserade sig på två sidor text ur min anteckningsbok. Text som skrevs veckan före den då inlägget publicerades. Det blev 52 kapitel om de här typerna. Har man inte läst dem kan man göra det här.   Nu när det har gått ett tag sedan jag lämnade dem blev jag lite nyfiken på hur det gick för dem efter att de lämnat den där campingen. Så det blev sju kapitel till om Vad Som Hände Sen.. Detta är kapitel 4

Kommentarer

Populära inlägg