Så gick det sen? Kapitel 7

Claudille och Bauerprinsessan Sonja


Efter att Claudille berättat för Bauerprinsessan Sonja att pistolen var hennes klev de båda på lokalbussen. Claudille frisk och frimodig, redo att starta det nya livet, Sonja en smula darrig i konturerna, nästan som innan hon träffade Claudille den där första gången.

Hur som helst tog de i alla fall tåget ner genom Europa. Det var när de bytte tåg i Paris som det klev på en man i svart motorcykelställ. Han har ett sätt att gå som om han bar runt på ett större kylskåp när han passerar genom vagnen. Det är nästan komiskt hur lik han är den löjlige Svarte Riddaren Sivert som Claudille var i hop med. Han har precis samma min av att tro att han har är guds gåva till kvinnorna i allt det där svarta lädret. Tänkte Sonja. Och vände sig om för att säga detta till Claudille. Men det är något i Claudilles blick, i hur hon tittar på det där svarta lädret, det oljiga håret och den fyrkantiga hakan som gör att det Sonja tänkt säga blir osagt. Istället blir hon sittande med blicken rakt fram och käkarna hårt sammanbitna. I ögonvrån kan hon se hur Claudille reser sig från sin plats och följer efter det svarta motorcykelstället.

När Sonja tidigt nästa morgon börjar sin vandring mot Santiago de Campostela från  St Jean Pied de Port går hon ensam. Men hon känner sig fri, friare än på mycket länge. Hon går med klipp i steget längs stigen. Bauerprinsessan Sonja upplöses i ett skimrande dis och blir en del av morgondimman.

_________

Förra året hade jag en practise som gick ut på att jag varje fredag klockan 15 skulle publicera ett inlägg som handlade om några figurer på en camping. Inlägget baserade sig på två sidor text ur min anteckningsbok. Text som skrevs veckan före den då inlägget publicerades. Det blev 52 kapitel om de här typerna. Har man inte läst dem kan man göra det här.   Nu när det har gått ett tag sedan jag lämnade dem blev jag lite nyfiken på hur det gick för dem efter att de lämnat den där campingen. Så det blev sju kapitel till om Vad Som Hände Sen.. Detta är det sista kapitlet. 

Kommentarer

skogsnuvan sa…
Som du vet så har jag med stor spänning följt de här krumelurernas öden och äventyr och jag har undrat vad som hände sedan och jag är glad att du berättar det för oss. Jag följer det med stor spänning ska du veta.
Nu måste jag också läsa om de här figurerna. Sista kapitlet gav mersmak så ...
Kram
Skatan

Populära inlägg