Att köpa en kalender

Det drar ihop sig till årets höjdpunkt: Dess slut. Och det nya årets början. Det är hög tid att köpa en ny kalender. Det är en grannlaga uppgift. I denna boka skall en färggrann karta över det ännu orörda, blanka årets målas upp. Möten, resor och frisörtider, skrivmål, dagboksanteckningar, lästa böcker och nyårslöften. Här ska det som har varit och det som ska komma breda ut sig i en överskådlig matta. Var sak ska ha sin färg i det som ännu är rent och vitt och allt detta ska omslutas av vackra pärmar och bli greppbart. 
   Jag vet att allt detta kan göras i en mobiltelefon men jag tycker fortfarande att kalendrar i bokform är vackrare. 2016 kommer att få ett prickigt emballage. 

En ny anteckningsbok för själva skrivandet är också införskaffad. En anteckningsbok som vid det ännu obesudlade årets slut ska vara fulltecknad till bristningsgränsen med iakttagelser och funderingar kring detta märkliga mirakel som livet är, som skisser i ett skissblock. 

Dessa storvulna ambitioner brukar hålla i sig åtminstone i ett par veckor. 



Kommentarer

Loll sa…
En riktig kalender! Japp! Körde mobil ett år tills jag tappade luren i muggen och därmed allt jag gjort och skulle göra. Sedan dess good old paper!
Loll sa…
En riktig kalender! Japp! Körde mobil ett år tills jag tappade luren i muggen och därmed allt jag gjort och skulle göra. Sedan dess good old paper!
Ulla Maria sa…
Visst är det härligt med en noga utvald kalender att skriva i. Att andäktigt öppna och göra de första noteringarna. Ett sätt att bereda plats för något nytt och fantastiskt.
Du inspirerar mig att göra detsamma. Hur länge det sedan varar är ju en annan sak.
skogsnuvan sa…
Jag har alltid haft en kalender men nu när jag är pensionär har jag uppsatt ett blad ur en stor kalender på kylskåpet där jag ser det varje dag. Där jag kan skriva in dagar som jag ska göra något särskilt. Jag använder inte datorn eller telefonen till det. Vill nog se det i pränt. En adressbok har jag i väskan fortfarande fast jag har mina vänners telefonnr i mobilen men ändå. Man är väl gammaldags antar jag. Känns säkrare med en liten bok.

Populära inlägg