Nostalgikalendern: Lucka 7

Sjunde himlen 

I detta inlägg ägnar jag mig åt dubbelnostalgi. Dels drömmer jag mig tillbaka till 1956 när filmen Sjunde himlen utspelar sig. En dröm som för mig bara är fria fantasier, eftersom jag inte var född då, men som ändå är ganska rolig att ägna sig åt.
Dels drömmer jag mig tillbaka till 80-talet när jag såg den första gången, till de gånger jag såg den på 90 och, ja ... till förra veckan när jag såg den senast. Det är en film som har följt mig genom åren, kan man väl säga. Den är en av de bästa av de där gamla goda filmerna, jag älskar. Det är egentligen bara Sängkammartjuven med Jarl Kulle som slår den, men den är nästintill omöjlig att få tag på.

De gamla goda filmernas tid var en käck tid. Det märks inte minst i filmmusiken som till viss del är lite sliskromantisk men främst är den käck:





Eftersom det är en dubbelnostalgilucka blir det naturligtvis dubbelt med musik. Nedan stycke är även det hämtat ur Sjunde himlen. Det är om möjligt ännu käckare än det ovan. Tyvärr finns det inte med några bilder från filmen, för det är en riktigt bra scen där Sickan Carlssons karaktär genomgår en till synes oförklarlig personlighetsförändring från stram underläkare till en berusad festprissa, i just Heidelberg.


Kommentarer

Populära inlägg